Är Ronaldo på väg bort från Real Madrid?
1 av 4
Är Ronaldo på väg bort från Real Madrid? - Foto: Scanpix
Sir Alex Ferguson är på jakt efter den forna United-spelaren.
2 av 4
Sir Alex Ferguson är på jakt efter den forna United-spelaren. - Foto: Scanpix
Ronaldo spelade i United mellan åren 2003 och 2009.
3 av 4
Ronaldo spelade i United mellan åren 2003 och 2009. - Foto: Scanpix
Real Madrid-bossen Florentino Perez är inte glad på Ronaldo efter anfallarens utspel om att han är ledsen.
4 av 4
Real Madrid-bossen Florentino Perez är inte glad på Ronaldo efter anfallarens utspel om att han är ledsen. - Foto: Scanpix

Ordern: Värva Ronaldo

Manchester United jagar Christiano Ronaldo. Är den portugisiska superstjärnan på väg från Real Madrid vill Ferguson ha tillbaka anfallaren till varje pris.


Detta har hänt:

Christiano Ronaldo gjorde två mål mot Granada men vägrade fira sin mål. Efter matchen sade den 27-åriga portugisen att han var lite ledsen. Uttalandet skapade stora rubriker i press runt om i världen och det ryktades genast om att lag som Manchester City, PSG och Manchester United skulle vara intresserade av anfallaren. Rykten sade att det rörde sig om ekonomiska oskiljaktigheter mellan Real och Ronaldo, något som superstjärnan dementerat på sin twitter. Vad det är som gör Ronaldo ledsen är oklart, men ryktena kring hans vara eller att inte vara i Real blir vara fler och fler. 

MANCHESTER. För tre år sedan lämnade Christiano Ronaldo Manchester United för lite drygt en miljard kronor, vilket gjorde honom till den dyraste värvningen genom tiderna. Den nya klubbadressen blev Real Madrid och resten är väl egentligen historia. Portugisen har burit sitt nya lag på sina axlar och har totalt gjort 150 mål på 151 matcher.

Men den senaste tiden har det knakat i relationen mellan Ronaldo och Real Madrid. För några veckor sedan berättade Ronaldo att han kände sig lite ledsen. Uttalandet har gjort att flera klubbar visat intresse för superstjärnan, av dem finns den gamla klubben Manchester United med Ronaldos vän Sir Alex Ferguson i spetsen.

Ferguson vädjar nu till familjen Glazer som äger Manchester United att se över om ryktena om Ronaldo stämmer, om så är fallet vill Sir Alex att klubben värvar portugisen till varje pris.

- Sir Alex har sagt att om Ronaldo skulle få för sig att lämna Real, då ska han återvända till Old Trafford, säger en United-källa till Mirror.

Nämnda källa menar att en värvning av Ronaldo, där det rör sig om stora summor pengar, skulle visa världen att United fortfarande har de ekonomiska musklerna att värva de bästa spelarna i världen.

– För stunden vet dock bara Ronaldo själv om han vill lämna Madrid.

Ronaldos uttalanden om att han är olycklig i klubben har gjort Reals ägare Florentino Perez vansinnig. Ägaren är såpass arg att han enligt rykten ska ha sänkt Ronaldos utköpsklausul från dryga 8,5 miljarder till att klubben kan komma att acceptera bud kring 1 miljard.

Sir Alex har goda relationer till både Ronaldos agent, Jorge Mendes, och Real Madrids tränare Jose Mourinho, vilket skulle underlättat en affären. Ferguson själv menar att Uniteds ägare alltid har sett till att tränaren är nöjd när det kommer till köp av spelare, frågan är dock om klubben har råd med en spelare som Ronaldo utan att se sig om efter externa bidrag. En sådan aktör kan vara Nike som nog gärna ser Ronaldo i Uniteds Nike-dräkt istället för Reals Adidas-ställ.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hedman: "Tillbaka på nivån där jag hör hemma"

1 timme sedan

Testades positivt för dopning – tävlade i OS ändå

2 timmar sedan
23 kinesiska simmare testades positivt för dopning – men fick ändå fortsätta tävla. 13 av dessa deltog senare vid OS i Tokyo 2021 och vann bland annat tre guldmedaljer. Det avslöjar Daily Telegraph, New York Times och ARD under lördagen.

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

idag 06:02
Verstappen tog hem segern före Mercedesföraren Lewis Hamilton och stallkollegan från Red Bull, Sergio Perez. Han utökar därmed sin ledning i F1-kampen totalt.

Stark högt upp i Texas

idag 04:38
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.