Demba Ba börjar hitta tillbaka till målformen, årets andra mål gjorde han på måndagen mot Everton. - Foto: Clint Hughes/AP
Leightin Baines firar sitt 1-0 mål mot Newcastle.
Leightin Baines firar sitt 1-0 mål mot Newcastle. - Foto: Clint Hughes

Demba Ba tystade Everton

Everton hade en oturskväll på Goodison Park. I andra halvlek fick laget två mål bortdömda av domaren Mike Jones, i båda fallen skulle det varit mål för Liverpoollaget.

Matchen i korthet

1-0 Leighton Baines (15 min)

1-1 Demba Ba (48 min)

2-1 Victor Anichebe (88 min)

2-2 Demba Ba (90 min)

LIVERPOOL. Newcastle, förra årets uppstickare i Premier League. Everton, årets uppstickare i Premier League. Det var upplagt för vackert spel på Goodison Park på måndagskvällen när Everton tog emot Newcastle. Hemmalaget inledde starkast, tidigt in i första halvlek dömdes ett mål bort efter att Marouane Fellaini varit offside. Det skulle inte bli kvällens enda bortdömda mål, men det skulle bli det enda där domslutet var korrekt.

Innan första halvlek var slut hade dock Everton fått ett domslut med sig efter att backen Leighton Baines spelats fri i Newcastles straffområde. Målet betydde 1-0 till hemmalaget och resultatet stod sig till halvtid.

Olycksdrabbat i andra halvlek

Andra halvlek inleddes mindre kul för hemmalaget. Redan i 48 minuten spelade Yohan Cabaye fram Demba Ba som enkelt kunde placera in kvitteringsmålet bakom Tim Howard. Det här skulle bara vara början för en negativ trend för hemmalaget som spelade vackert och som hade många chanser. I 59:e minuten lyckades Fellaini än en gång komma loss i Newcastles straffområde, belgaren lyckades slå in bollen med dömdes felaktigt bort för att ha stått offside, ett felaktig beslut visade repriserna. En liten stund senare var det dags igen när Victor Anichebe nickade in bollen bakom Steve Harper. Bollen var över linjen, ändå valde domaren Mike Jones än en gång att inte döma mål. Ett beslut som lär diskuteras.

I 88:e minuten fick Anichebe till slut in ett mål med domarens godkännande, Evertons segeryra blev dock kortvarig. Hemmapubliken tystades när Demba Ba i 90 minuten på halvvolley lyckades få in bollen under Evertons målvakt Tim Howard. 2-2 var ett faktum.

Ingen kul kväll för Everton som fick en seger bortdömd av domarteamet.