Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Aldrig att jag tvekar i en sådan tackling"

- 23/09/2012, 21:37
Jonjo Shelvey skriver på twitter att han är ledsen för att han fick rött kort i matchen mot United.
1 av 3

Jonjo Shelvey skriver på twitter att han är ledsen för att han fick rött kort i matchen mot United.

Peter Byrne/AP

Brendan Rodgers är kritisk mot domarens beslut att bara visa ut Shelvey.
2 av 3

Brendan Rodgers är kritisk mot domarens beslut att bara visa ut Shelvey.

Jon /AP

Sir Alex Ferguson var inte glad på Shelvey efter matchen.
3 av 3

Sir Alex Ferguson var inte glad på Shelvey efter matchen.

Scanpix

Liverpoolspelaren Jonjo Shelvey fick rött kort i matchen mot Manchester United. Nu ber 20-åringen om ursäkt för den onödiga utvisningen.

LONDON. I den 39:e minuten i matchen mot Manchester United tappade Jonjo Shelvey bollen på mittplan i en närkamp med Ryan Giggs. I ett desperat försök att rädda situationen kastade sig den unga engelsmannen in i en duell med Jonny Evans. Glidtacklingen var ful och belönades med ett rött kort till Shelvey som var riktigt arg när han gick av planen.

Bråk med Ferguson

– Det var en omdömeslös tackling som kunde orsakat stor skada, sa Sir Alex Ferguson till BBC efter matchen.

På vägen av planen passade Shelvey på att ryta till mot United-tränaren. Exakt vad som sades stannar i dagsläget mellan Shelvey och Ferguson.

– Han (Shelvey) försökte skylla på mig. När han själv ser situationen kan han be om ursäkt, jag tycker att han borde göra det, sa Ferguson till BBC.

– Jag har bett om ursäkt till Sir Alex Ferguson, men där jag kommer ifrån uppviglar man inte folk som precis har blivit utvisade på det sättet, ska 20-åringen skrivit på sin Twitter enligt BBC. Tweeten togs bort senare på söndagen.

Rodgers kritisk

Liverpools tränare Brendan Rodgers backar upp Jonjo Shelvey i samband med händelsen.

- Om Jonjo Shelvey ska visas ut för det där så borde även Jonny Evans göra det. Jag är djupt besviken på domaren som bara såg ena sidan av händelsen, säger han till BBC.

Shelvey bad om ursäkt på twitter till alla Liverpool-fans efter matchen.

– Jag ber om ursäkt till alla fans för att jag blev utvisad, men aldrig att jag tvekar i en tackling när vi spelar en så viktig match. Jag är ledsen.

tweet https://twitter.com/shelveyJ/status/249890048869281792