En stor undersökning med professionella fotbollsspelare av Fourfourtwo visar en hel del hemligheter i brittisk fotboll.
1 av 5
En stor undersökning med professionella fotbollsspelare av Fourfourtwo visar en hel del hemligheter i brittisk fotboll. - Foto: Foto: Montage /SCANPIX/Bildbyrån
Trots alla kampanjer mot rasism är det fortfarande ett utbrett problem visar undersökningen.
2 av 5
Trots alla kampanjer mot rasism är det fortfarande ett utbrett problem visar undersökningen. - Foto: Ap/SCANPIX
Luis Suarez stängdes av, av FA, förra säsongen i åtta matcher efter att ha sagt rasistiska ord till Patrice Evra.
3 av 5
Luis Suarez stängdes av, av FA, förra säsongen i åtta matcher efter att ha sagt rasistiska ord till Patrice Evra. - Foto: Ap/SCANPIX
50 procent av spelarna i undersökningen säger att fotbollspelare tar droger.
4 av 5
50 procent av spelarna i undersökningen säger att fotbollspelare tar droger. - Foto: Bildbyrån
Gary Speed tog livet av 2011 och 78 procent av spelarna säger att depression är ett utbrett problem inom fotbollen.
5 av 5
Gary Speed tog livet av 2011 och 78 procent av spelarna säger att depression är ett utbrett problem inom fotbollen. - Foto: Ap/SCANPIX

Rasism, gayhat och droger – sån är verkligheten i England

26 procent har hört rasism på planen, 62 procent säger att fotbollsspelare som kommer ut ur garderoben blir utstötta och 50 procent säger att fotbollsspelare sysslar med droger. Sanningen i brittisk professionell fotboll avslöjas i ny undersökning.


Fotbollsmagasinet Fourfourtwo har gjort en stor undersökning med 100 professionella fotbollsspelare i de brittiska ligasystemen. Allt för att ta reda på de absolut mörkaste hemligheterna. Elva Premier League-spelare, 29 från Championship, 18 från League 1, 31 från League 2 och elva från skotska Premier League deltog i undersökningen. 

Nedan följer ett gäng anmärkningsvärda siffror som kan få dig att bli lite orolig för fotbollen.

– "Många spelare använder kokain eftersom det försvinner snabbt ur systemet", säger en spelare i skotska Premier League till Fourfourtwo. 50 procent av de tillfrågade säger att professionella fotbollsspelare använder droger. 

– 14 procent säger att uppgjorda resultat förekommer inom fotbollen: "Det förekommer, det säger jag dig. Jag har haft spelare som har ringt mig och berättat för mig att jag borde sätta pengar på ett visst resultat i en match", säger en League 2-spelare i undersökningen.

– 26 procent har hört rasistiska ord mot antingen sig själva eller med- och motspelare: "Det finns fortfarande där. Det var en försvarare som förolämpade mig en hel match och jag vet att mina lagkamrater har varit med om samma sak", säger en anfallare i Championship. 


– 43 procent av spelarna tycker att det är för många utländska spelare inom den brittiska fotbollen.

– Hela 25 procent tror att fotbollsspelare som kommer ut som homosexuella skulle bli utstötta i sina lag och av sina motståndare. En spelare i skotska Premier League ansåg exempelvis att fotbollen inte är lämplig miljö för en homosexuell man. 

– 78 (!) procent säger att depression är ett problem för fotbollsspelare. Som en League 1-spelare berättar: "Nu med Gary Speed, Stan Collymore och så vidare...man har fått förståelse för det på ett helt annat sätt."


– 70 procent av de som deltog i undersökningen anser att det är okej att filma till sig en straff.

– 25 procent av spelarna erkänner att de använder sitt kändisskap från fotbollen för att ragga. 

– 57 procent tycker inte att fotbollsspelare tjänar för mycket pengar. 

– 54 procent anser att det är en fixidé att vara en klubb trogen under hela karriären.

Fourfourtwos undersökning bjuder på några rejäla överraskningar och visar på några mindre smickrande sidor inom fotbollen. Eller vad tycker ni?

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!