Svenske Alexander Kacaniklic fick spela mot start. Men det blev svårt för Fulham, som drog på sig en utvisning tidigt i matchen. - Foto: © BildbyrŒn / John Sibley
Arsenal fortsätter att kämpa för den fjärde Champions League-kvalplatsen.
Arsenal fortsätter att kämpa för den fjärde Champions League-kvalplatsen. - Foto: © BildbyrŒn / John Sibley

Kacaniklic tillbaka - men räckte inte mot Arsenal

Tillbaka från utlåning. Svenske Alexander Kacaniklic var återkallad från utlåningen till Burnley på grund av skador hos Fulham. Han gick rakt in i startelvan när Londonlaget ställdes mot Arsenal - men det räckte inte.

Fulham - Arsenal (0–1)

Målen: 0–1 (43) Per Mertesacker.

Varningar: Arsenal: M. Arteta, A. Ramsey.

Utvisningar: Fulham: S. Sidwell. Arsenal: O. Giroud

Även fast Arsenals spel inte låg på topp, kunde Fulham inte riktigt stå emot.

Kanske inte så konstigt - med tanke på att hemmalaget blev en man kort efter bara tolv minuter. Detta efter att Steve Sidwell utvisades efter en onödig tackling på Santi Cazorla

Arsenal hade däremot svårt att komma till ordentligt avslut. Men strax innan halvtid kunde mittbacken Per Mertesacker stöta in 1–0 efter en nickpassning av Koschelny

Målet föranleddes av en friskspark av Theo Walcott

Dömde bort offsidemål

Det var ett avslappnat Arsenal som gick ut på plan i andra halvlek. Möjligtvis lite för avslappnade.

Fulham var nämligen nära på att kvittera när Manolev petade in en retur. Som tur var för Arsenal var bulgaren däremot offside.

I slutminuterna fick även bortalaget en utvisningen mot sig, då Olivier Giroud gjorde en ojuste tackling på Manolev.

Arsenal tackade och bugade för 1–0-segern och fortsätter nu kampen om den fjärde CL-kvalplatsen.