"Goal", enkelt besked om bollen var inne eller inte för domarna i Premier League numera.
1 av 4
"Goal", enkelt besked om bollen var inne eller inte för domarna i Premier League numera. - Foto: Ap/SCANPIX
Här visas Hawk-Eye-syetemet av domaren Anthony Taylor på Emirates stadium, bland annat inför ögonen på Arsene Wenger.
2 av 4
Här visas Hawk-Eye-syetemet av domaren Anthony Taylor på Emirates stadium, bland annat inför ögonen på Arsene Wenger. - Foto: Ap/SCANPIX
Det står "goal" där men bollen är inte helt över linjen?
3 av 4
Det står "goal" där men bollen är inte helt över linjen? - Foto: Ap/SCANPIX
Här är uppfinnaren till Hawk-Eye-systemet på fotbollsarenorna, Paul Hawkins.
4 av 4
Här är uppfinnaren till Hawk-Eye-systemet på fotbollsarenorna, Paul Hawkins. - Foto: Ap/SCANPIX

Slut på missade mål – nu används Hawk-Eye i Premier League

Målkameror för fotbollsdomare har länge varit uppe på tapeten. Nu blir snacket verklighet – i Premier League:– Vi har tagit ett första steg nu, säger Arsenals tränare Arsene Wenger till Daily Mail.


Såtillvida att Premier Leagues domare inte är analfabeter så kommer alla diskussioner om bollen var över mållinjen eller inte vara lönlösa i framtiden. Nu har nämligen målkameror, eller snarare Hawk-Eye-systemet som används inom tennis, införts på den brittiska ön. 

14 sensorer ska tillsammans försäkra domaren om att ständigt ta rätt beslut. Sensorerna kommer att skicka en signal till domarens hörsnäcka och på klockan för att meddela om bollen är över linjen eller inte. Systemet kommer att användas i Premier League den här säsongen – något som glädjer Arsenals tränare Arsene Wenger.

"Vi får se hur det kommer att fungera"

– Vi får se hur det kommer att fungera. Vi har tagit ett första steg nu. Systemet är redan bra eftersom vi kommer att ha en större chans att se om bollen var inne och på så vis undvika missade mål, säger Wenger till Daily Mail när Hawk-Eye-systemet förklarades på Emirates stadium. 

FA:s generalsekreterare Alex Home är uppenbarligen överlycklig över det nya systemet och tar nästan i så han spricker.

– Det här är en av de största förändringarna som har skett sedan vi gjorde reglerna för fotboll för 150 år sedan, säger han till Daily Mail

Hawk-Eye-systemet kommer att användas i Premier League, FA-cupen och under Englands landskamper på hemmaplan. 

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Förlorade benet i Hamas attack – ska spela EM

Apple nära rättigheterna till nya klubblags-VM

Teknikjätten Apple ska vara nära ett avtal med Fifa om TV-rättigheterna till nästa års klubblags-VM, enligt New York Times.

Svensken återupptog karriären – hos CL-mästaren

Från målvaktstränare i Alingsås – till målvakt hos Champions League-mästaren Magdeburg. Mikael Aggefors, 39, är tillbaka i hetluften igen.

Nyberg klar som domare i fotbolls-EM

1 timme sedan
Herrlandslaget tog sig inte till fotbolls-EM i sommar, men en svensk domartrio får i alla fall göra resan till Tyskland. 35-årige huvuddomaren Glenn Nyberg är tillsammans med sina assisterande domare Andreas Söderkvist och Mahbod Beigi uttagna till EM, som inleds den 14 juni, skriver Aftonbladet.

Stark bästa svenska – nära OS efter majorsuccén

2 timmar sedan
Maja Starks andraplats i årets första major, Chevron Championship, innebar samtidigt ett jättekliv mot OS i Paris. På världsrankningen klättrar Stark från 46:e till 28:e plats och hon är nu bästa svenska – precis före 29:an Linn Grant.

McDavid historisk – fem assist i målfesten

2 timmar sedan
Det blev en målfest när Edmonton Oilers vann med 7–4 mot Los Angeles Kings i den första NHL-åttondelen – mycket tack vare Connor McDavid.