Glada miner i Arsenal.
1 av 2
Glada miner i Arsenal. - Foto: SCANPIX / Ap
Lukas Podolski firar ett av sina mål.
2 av 2
Lukas Podolski firar ett av sina mål. - Foto: SCANPIX / Ap

Säker seger för stabilt Arsenal

I ligasäsongens andra match tog Arsenal hem sin första ligaseger efter att tämligen lätt ha besegrat Fulham på bortaplan.


Bästa värvningarna i Premier League – hittills

Snart stänger transferfönstret  i de stora europeiska ligorna.

Nyheter24 har rankat de bästa värvningarna i Premier League så här långt.

Läs mer om det här.

LONDON. Arsenal har kritiserats för att ha varit alldeles för passiva under sommarens transferfönster och efter att ha förlorat hemma mot Aston Villa i Premier Leagues första omgång förra helgen buades man ut av de egna fansen. Men i London-derbyt mot Fulham visade man att laget kommer att vara med och slåss om topp fyra-placeringarna även den här säsongen.

Två mål innan halvtid

Ledda av en urstark Aaron Ramsey tog Arsenal direkt tag i taktpinnen och hade flera fina målchanser innan Olivier Giroud, något turligt, fick tag på bollen och kyligt kunde rulla in matchens första mål i den 14:e matchminuten.

Ett mål som märkligt nog snarare verkade lyfta Fulham som där och då gick in i sin bästa period i matchen och hade flera chanser att kvittera. Men oskärpan framför mål kostade på och istället kunde Lukas Podolski mer eller mindre avgöra matchen i den 41:a matchminuten när tysken slog in en målvaktsretur, efter ett skott från Theo Walcott.

Kačaniklić fick hoppa in

Efter det orkade Fulham, med inhoppande Alexander Kačaniklić, aldrig riktigt hota. När regnet, som öste ned under den första halvleken, avtog under den andra så lugnade även matchen ned sig. 

Var det inte avgjort tidigare så blev det definitivt det när Podolski efter en snabb spelvändning från Arsenal kunde placera in sitt andra och lagets tredje mål i den 68:e matchminuten.

Med lite mindre än kvarten kvar att spela kunde dock Fulhams nyförvärv Darren Bent göra det som han alltid gör, nämligen mål. Han har nu gjort mål för sex (!) olika klubbar Premier League.  Men mer än ett tröstmål blev det inte och Martin Jol fick se sitt Fulham förlora i hans 99:e match som ansvarig för laget.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!