Wayne Rooney har varit i grym form under hösten.
1 av 4
Wayne Rooney har varit i grym form under hösten. - Foto: AP / Scanpix
Rooney och Chelseas Juan Mata. Det var nära att de blev lagkamrater i somras.
2 av 4
Rooney och Chelseas Juan Mata. Det var nära att de blev lagkamrater i somras. - Foto: AP / Scanpix
Rooney i Uniteds senaste match mot Sunderland.
3 av 4
Rooney i Uniteds senaste match mot Sunderland. - Foto: AP / Scanpix
Rooney är Englands viktigaste spelare.
4 av 4
Rooney är Englands viktigaste spelare. - Foto: AP / Scanpix

Därför ville Rooney lämna United

Wayne Rooney var en av de mest eftertraktade hela sommaren. Alla vill ha honom, men han stannade till slut i Manchester United. Nu berättar han varför han ville lämna.– Jag blev tillsagd att spela på mittfältet och det ville jag inte, säger Wayne Rooney till The Guardian.


Chelsea, Arsenal, PSG, Real Madrid och ett gäng klubbar till ville ha Wayne Rooney i somras. Närmast var det att han gick till Chelsea då de la ett officiellt bud – men United nobbade och anfallsstjärnan blev kvar i Manchester. Inför Englands kvalmöte med Montenegro berättar nu Rooney själv om transferryktena och varför han själv ville lämna Old Trafford.

– Alla i klubben visste var jag ville spela, men jag blev tillsagd att spela som mittfältare och det ville jag inte. Det hade kommit till en punkt där jag var tvungen att tänka på mig själv och min egen karriär. säger Rooney till The Guardian.

Rooney missnöjd över att spela på fel position

När Rooney blev petad i Champions League under våren mot Real Madrid höll det på att rinna över.

– Jag kände att när jag tvingades spela på mittfältet så gjorde jag det bra, men jag ville inte spela där. Jag har inte haft några problem med att spela på ”fel position” tidigare, men jag kände att jag förtjänade att få spela på min favoritposition och det fick jag inte.

Det skrevs sen hela sommaren om att Rooney skulle lämna. Men så blev aldrig fallet.

– Jag är säker på att klubben var tydliga med det. Det har skrivits mycket och alla har väntat på att jag ska prata öppen men jag har pratat med de personer som betyder något och vi har vetat hur det ligger till.

"Vi får se vad som händer"

Nu tror många att han kommer att stanna i många år till, men United-fansen kan inte vara helt säkra på det.

– Ni kan se att jag är tillfreds med mitt spel nu. Jag kommer att fortsätta att diskutera med klubben och vi får se vad som händer, säger han till The Guardian och fortsätter:

David Moyes har kommit in och han använder mig som forward och det njuter jag av.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

NHL: Arizona flyttar till Utah

Orken tog slut: "Bittert så klart"

2 timmar sedan
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

2 timmar sedan
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

igår 21:04
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.

Stark och Nordqvist med i täten i majorn

igår 20:58
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel. Båda är fyra slag efter just nu ledande amerikanskan Lauren Coughlin.