John Guidetti var briljant en säsong i Feyenoord, men det är 1,5 år sedan nu.
1 av 4
John Guidetti var briljant en säsong i Feyenoord, men det är 1,5 år sedan nu. - Foto: Kay in't Veen / Bildbyrån
Vad har Citys tränare Manuel Pellegrini för planer för svensken?
2 av 4
Vad har Citys tränare Manuel Pellegrini för planer för svensken? - Foto: BildbyrŒån / Action Images
Han var kung i Feyenoord.
3 av 4
Han var kung i Feyenoord. - Foto: BildbyrΌn / Jasper Ruhe
John Guidetti landslaget.
4 av 4
John Guidetti landslaget. - Foto: BildbyrΌn / Marcus Ericsson

Är han lösningen på Sveriges anfallsproblem?

Är det här det stora glädjebeskedet för landslaget? John Guidetti, 21, är tillbaka i full träning med Manchester City, enligt Fotbolldirekt.


Det var snart ett och ett halvt år sedan som John Guidetti åt dålig kyckling och försvann bort från rampljuset. Han slog igenom med dunder och brak säsongen 2011–2012 i Feyenoord med 20 mål på 23 matcher. Sedan försvann han då han också drabbades av flera skador och inget har egentligen fått svar på hur han har mått och när han kommer tillbaka.

Nu verkar det trots allt finnas ljus i mörkret. Sedan två veckor tillbaka är han med och tränar i Manchester Citys A-lag och alla deras superstjärnor. Hans skada ska vara läkt, men han har ännu inte spelat några matcher. Enligt Fotbolldirekt ska det ha att göra med att managern Manuel Pellegrini anser att a-lagsträningar är viktigare för svensken än träningar och matchspel med reservlaget.

Pellegrini gillar svensken då han ville ha honom till Malaga för några år sedan. Men den stora frågan är ändå hur han ska slå sig in i Citys stjärnspäckade trupp. De har världsstjärnor i anfallet som Sergio Aguero, Edin Dzeko, Alvaro Negredo och Stevan Jovetic.

Frågan är om det här kan ge en öppning till landslaget där det råder lite anfallskris inför mötena med Portugal i playoffet till VM? Zlatan Ibrahimovic och Johan Elmander dras med småskador och Tobias Hysén missar slutspurten av allsvenskan och kan även missa playoff-matcherna mot Portugal.  

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hugo Larsson skadad – lämnar landslaget

Fansen får ersättning – efter Messis frånvaro

När Lionel Messis Inter Miami åkte till Hong Kong för ett möte med ett lokalt all star-lag hade fansen fått löftet att argentinaren skulle spela minst en halvlek.

Ronaldo vilar – spelar inte mot Sverige

2 timmar sedan
Cristiano Ronaldo, 39, har vräkt in mål mot Sverige genom åren. Det gör han inte på torsdag. Världsstjärnan vilas av Portugals förbundskapten Roberto Martínez.

Seger för Norrköping som förlänger vinstsviten

idag 08:00
Serieledande Norrköping förlänger segersviten i Svenska Basketligan herr, på måndagen vann vinstmaskinen hemma mot fjärdeplacerade Jämtland. Efter segersiffrorna 90-79 (26-16, 24-28, 22-9, 18-26) har nu Norrköping fem raka segrar. Jämtlands svit på sex matcher i rad utan förlust bröts dock.

Världstvåans sorg – pojkvännen död

idag 07:26
Belarusisk ishockey har sorg.

Vinicius Junior utsatt för mer rasism

idag 06:59
Real Madrid har anmält nya rasistiska påhopp på den brasilianske anfallsstjärnan Vinicius Junior.