Ännu en gång har ett fall av pennalism dykt upp inom fotbollens värld.
Ännu en gång har ett fall av pennalism dykt upp inom fotbollens värld. - Foto: TT NYHETSBYRÅN

Nykomlingar tvingades att strippa – och fick urin sprutat på sig

En stor pennalismskandal har uppdagats i USA. Äldre spelare i New Mexico universitets damlag i fotboll har utfört hemska initieringsriter på flera av de yngre i laget.


I 44 stater i USA är kamratuppfostran på skolor förbjudet. I sex av dem är det dock tillåtet. New Mexico är en av dem. Det är också där som skandalen utspelar sig. Det är det framgångsrika fotbollslaget från New Mexico universitet som kritiseras.

I söndags ska flera av de nya studenterna blivit tvingade av de äldre att hälla i sig alkohol samtidigt som de blivit sprutade på med urin.

Förbjudna att träna

En av studenterna tvingades besöka sjukhus efter händelserna. Två elever ska dessutom ha valt att hoppa av utbildningen.

Eftersom pennalism inte anses vara ett brott i staten ska polisen för tillfället ha lagt utredningen på is. Skolan däremot har förbjudit damlaget att träna eftersom en intern utredning pågår.  


/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

2 timmar sedan

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

2 timmar sedan
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.