Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nykomlingar tvingades att strippa – och fick urin sprutat på sig

Ännu en gång har ett fall av pennalism dykt upp inom fotbollens värld.

Ännu en gång har ett fall av pennalism dykt upp inom fotbollens värld.

TT NYHETSBYRÅN

Sport | 20/08/2014 14:43

En stor pennalismskandal har uppdagats i USA. Äldre spelare i New Mexico universitets damlag i fotboll har utfört hemska initieringsriter på flera av de yngre i laget.

I 44 stater i USA är kamratuppfostran på skolor förbjudet. I sex av dem är det dock tillåtet. New Mexico är en av dem. Det är också där som skandalen utspelar sig. Det är det framgångsrika fotbollslaget från New Mexico universitet som kritiseras.

I söndags ska flera av de nya studenterna blivit tvingade av de äldre att hälla i sig alkohol samtidigt som de blivit sprutade på med urin.

Förbjudna att träna

En av studenterna tvingades besöka sjukhus efter händelserna. Två elever ska dessutom ha valt att hoppa av utbildningen.

Eftersom pennalism inte anses vara ett brott i staten ska polisen för tillfället ha lagt utredningen på is. Skolan däremot har förbjudit damlaget att träna eftersom en intern utredning pågår.  


TYCK TILL
Hot or Not?
Är inkilning okej?