Walter Mazzarri unnar sig en och annan cigarett när Napolis matcher blir för spännande, blir det så även mot AIK?
1 av 3
Walter Mazzarri unnar sig en och annan cigarett när Napolis matcher blir för spännande, blir det så även mot AIK? - Foto: Matthias Schrader
Den här synen hoppas nog många AIK-fans på när matchen mellan Napoli och AIK är slut.
2 av 3
Den här synen hoppas nog många AIK-fans på när matchen mellan Napoli och AIK är slut. - Foto: Tomas Oneborg/Scanpix
Om Walter Mazzarri väljer att spela Edison Cavani får AIK:s mittbackar se upp.
3 av 3
Om Walter Mazzarri väljer att spela Edison Cavani får AIK:s mittbackar se upp. - Foto: Franco Castano/AP

"Vi vet att de är Sveriges svar på Juventus"

Napoli är storfavoriter inför torsdagens match mot AIK, men de tänker inte underskatta sin motståndare. Svenskarna skrällde mot CSKA i kvalet och kan mycket väl göra det igen.


AIK:s grupp i Euro league

PSV Eindhoven (Holland)

Napoli (Italien) 

Dnipro Dnipropetrovsk (Ukraina)

AIK (Sverige)

NEAPEL. Napolis tränare Walter Mazzarri höll på onsdagen presskonferens på Napolis träningscenter, inför den viktiga Euro league-matchen mot AIK. Och han var noga med att försäkra pressen om att AIK inte är ett lag som man ska underskatta.

– Vi vet att de är Sveriges svar på Juventus, säger Mazzarri till Sportbladet.

Pressen ligger på hemmalaget, alla förväntar sig att de ska vinna torsdagens match. Mazzari avslöjar att han troligtvis kommer att använda sig av en del reserver och yngre spelare, detta gör han dock för att fler spelare ska få chansen att visa upp sig för Napolifansen.

– Vi har full respekt för svenskarna och den här uppgiften. Europa League är mycket viktigt för oss och jag ser fram emot matchen i morgon kväll, säger han till Sportbladet.

Fysiskt lag - men långsamma

Mazzari har scoutat AIK och vet att det är ett fysiskt lag som italienarna ställs mot i Euro league, men han har även koll på AIK:s svagheter där han främst lyfter fram att svenskarna är långsammare än hans eget lag.

– Det är också ett lag som är med och slåss om segern i er liga och som vi vet vann ert huvudstadsderby med 3-0 i söndags. Allt det säger en del. Vi vet också att de har väldigt snabba anfallare som vi måste se upp med, säger han till Sportbladet 

AIK
/
Senaste nytt

Chelsea-stjärna anklagas för rasism

Västerås vände – kvitterar i semifinalen

1 timme sedan
Det är bortalagens semifinalserie så här långt mellan Edsbyn och Västerås.

Frölunda föll – i stjärnans comeback

2 timmar sedan
Frölundas lagkapten Hanna Olsson slet av muskelsenorna i baksida lår och säsongen såg ut att vara över. Men i den första semifinalen mot Luleå var stjärnan tillbaka. Trots det blev det förlust för Frölunda.

"Bajens" besvikelse: Missar slutspel i cupen

2 timmar sedan
Depp i Hammarby. Jubel i Mjällby. Efter 1–1 går Mjällby vidare till kvartsfinal i svenska cupen – samtidigt som Hammarby är utslaget.

Så stöttades Henke Larsson under den framgångsrika karriären: ”Det är respekt”

idag 16:52
Henrik Larsson slog igenom ordentligt i och med Sveriges VM-brons i fotboll 1994. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om den folkkära fotbollsikonen.

Studio Allsvenskan: "Det är det värsta jag har sett"

idag 16:01
Malmö FF:s backstjärna Martin Olsson, 36, knockade Varbergs Robin Tranberg. Det får poddstjärnan Marcus Birro att rasa. – Det är det värsta jag har sett, säger han i Studio Allsvenskan.