Barcelona firar ett av sina tre mål. Matchen vann man till slut med 3-2.
Barcelona firar ett av sina tre mål. Matchen vann man till slut med 3-2. - Foto: AP/SCANPIX
Cristiano Ronaldo nickade in 1-0.
Cristiano Ronaldo nickade in 1-0. - Foto: AP/SCANPIX
Messi gav Barcelona ledningen när han satte 2-1 på straff.
Messi gav Barcelona ledningen när han satte 2-1 på straff. - Foto: AP/SCANPIX

Barça vann galen målfest mot Madrid

Barcelona vann efter en fe(m)nomenal andra halvlek. Första halvlek var mållös, men i den andra halveken var det full fart framåt när katalanerna slog Real Madrid med 3-2.

Barcelona - Real Madrid 3 - 2

Mål: C.Ronaldo 55, Pedro 56, Messi 70 straff, Xavi 78, Di María 85

BARCELONA. Första halvlek bjöd på bra fotboll och många målchanser. Men jämfört med en galen andra halvlek var den supertråkig. Cristiano Ronaldo öppnade målskyttet för Real Madrid, när han nickade in 0-1 på hörna. Minuten senare var det kvitterat genom Pedro som satte 1-1 med ett behärskat avslut.

Efter det tjurrusade båda lagen framåt och det skapades massvis av chanser - främst för Barcelona. Tjugo minuter från slutet satte Lionel Messi 2-1 på straff - åtta minuter senare frispelade Iniesta Xavi Hernandéz som gjorde 3-1-målet.

Målvaktstavla av Valdés

Efter det var Messi nära att sätta dit 4-1 vilket hade varit ett gyllene utgångsläge inför returen. Men minuten senare fumlar Victor Valdés, Angel Di María snappar åt sig bollen och 3-2 är ett faktum. Det blir också slutresultatet och matchen är i högsta grad levande inför returen på Santiago Bernabéu.