Efter flera månaders rykten – nu är Luka Modric klar för Real Madrid.
1 av 3
Efter flera månaders rykten – nu är Luka Modric klar för Real Madrid. - Foto: SCANPIX
Enligt brittiska uppgifter betalar Real Madrid drygt 315 miljoner kronor för den 26-årige kroaten.
2 av 3
Enligt brittiska uppgifter betalar Real Madrid drygt 315 miljoner kronor för den 26-årige kroaten. - Foto: SCANPIX
Real Madrids president Florentino Perez Rodriguez och Tottenhams ordförande i styrelsen David Levy berättar också att klubbarna ska ha ett samarbete i framtiden.
3 av 3
Real Madrids president Florentino Perez Rodriguez och Tottenhams ordförande i styrelsen David Levy berättar också att klubbarna ska ha ett samarbete i framtiden. - Foto: SCANPIX

Modric är klar för Real Madrid

Efter månader av rykten – nu är kroaten Luka Modric officiellt klar för Real Madrid.


Luka Modric

Gick till Tottenham 2008 och har sedan dess spelat 127 matcher och gjort 13 mål. I landslaget har Modric spelat 59 landskamper och gjort åtta mål.

MADRID. När Luka Modric i somras vägrade att följa med Tottenham på deras USA-turné stod det klart att den 26-årige kroaten ville lämna London-klubben. Sedan dess har alla rykten placerat honom i Real Madrid. Och nu är det också klart – även om Tottenham är tydliga om att de ville behålla kroaten.

– Luka har varit en toppenspelare för oss och, även om vi hade föredragit att behålla honom, är vi nöjda att han går till Real Madrid. En klubb som vi hädanefter ser fram emot att ha ett långt och produktivt samarbete med, säger Spurs ordförande David Levy till den officiella hemsidan.

Tottenham och Real Madrid ska i fortsättningen ha ett samarbete som Spurs beskriver enligt följande: "vi ska jobba tillsammans när det kommer till respekt för spelarna, coaching, träningsupplägg och i kommersiella syften".  

Även Real Madrids president Florentino Perez Rodriguez är nöjd över samarbetet – och självklart även värvningen av Modric.

– Den starka relationen och vänskapen mellan våra två klubbar har resulterat i ett långsiktigt samarbete och en lyckad värvning av Luka Modric. Vi är mycket nöjda över att kunna välkomna Luka och ser fram mot att ha ett nära samarbete med Tottenham de kommande åren, säger Perez Rodriguez.

Enligt brittisk press betalar Real Madrid minst 315 miljoner kronor för 26-åringen.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

2 timmar sedan

Stark högt upp i Texas

3 timmar sedan
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?