Se Xavis drömfrispark

Att Barcelona spelar vacker fotboll är knappast en hemlighet. Men ibland blir det bättre än vackert, ibland blir det som här, när Xavi får drömträff.


Mallorca - Barcelona: 2 – 4 (0–3)

0 – 1 (28) Xavi

0 – 2 (44) L. Messi

0 – 3 (45) C.H. Tello

1 – 3 (55) M. Pereira

2 – 3 (58) Victor 

2 – 4 (70) L. Messi

MALLORCA. Barcelona var på lekhumör i söndagens match mot Mallorca. Den katalanska superklubben körde fullkomligt över Mallorca som inte hade mycket att säga till om alls. Målfyrverkeriet inleddes på vackrast möjliga vis. I den 28:e minuten fick Barcelona frispark en bit utanför Mallorcas straffområde.

Xavi Hernandez tog kommando, klev fram och fick drömträff. Mallorcas keeper hade inte mycket till chans. Skottet var för hårt, för välplacerat och för vackert. 

Barca dominerade

Matchen slutade till sist 4–2 till Barcelona. Lionel Messi gjorde sin vana trogen mål, dubbelt upp dessutom. Han fick även sällskap i målprotokollet av Cristian Herrera Tello. Mallorcas mål gjordes av Michael Pereira och Victor. Men allt det där känns oviktigt, Xavis drömträff är utan tvivel årets snyggaste frispark.

Men vilken är snyggast, Zlatans projektil eller Xavis?



/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

2 timmar sedan

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

2 timmar sedan
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

2 timmar sedan
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

3 timmar sedan
Ludvig Åberg fortsätter visa upp stabilt spel i RBC Heritage, som avgörs i Hilton Head Island, South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

idag 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

idag 19:54
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.