Protesten mot uteblivna lönerna – vägrade spela under 20 sekunder

Den spanska klubben Racing Santander har stora ekonomiska problem. Spelarna har inte fått lön sedan september och protesterade därför i ligacup-matchen mot Almería – genom att spelvägra under 20 sekunder.


Racing Santander har rasat genom divisionerna de två senaste säsongerna. Först åkte laget, som spelade i dåvarande Uefa cupen så sent som 2008, ur La Liga 2012 och sedan Segunda 2013. 

Nu leder visserligen laget serien i Segunda B grupp 1 men de ekonomiska problemen kvarstår.

Vägrade spela

Det syntes om inte annat i spanska cupen-matchen mot La Liga-laget Almería. Under de första 20 sekunderna vägrade spelarna att spela – vilket dock inte Almeria kunde utnyttja. En missriktad krossboll och chansen var förbi.

Men den märkliga händelsen hamnade sedan i skymundan mot en mer tragisk händelse.

Fansen gick till attack mot klubbpresidenten

När Almería precis gjort 1–0-målet gick ett antal Racing Santander-anhängare till attack mot klubbens president Ángel Lavín. Lavín fick, enligt Marca, motta flera sparkar innan säkerhetsvakter kunde komma till undsättning.  

Innan matchen var slut hann dock Racing Santander kvittera och ett returmöte väntar. 



/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

3 timmar sedan

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

3 timmar sedan
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.