Storklubbens kamp mot mörkret – slår bort nazister från planen

Med hjälp av humor och en kampanjfilm visar Borussia Dortmund att de tydligt tar ställning mot nazism. Nu vill klubben förhindra att mörka krafter missbrukar fotbollen och klubben.


Borussia Dortmund har gjort en film för att visa att klubben tar ställning mot nazism. I filmen finns flera nazister på en fotbollsplan, men det hela går inte särskilt bra för dem. Alla försvinner från matchen på ett eller annat sätt och en text dyker upp som säger: "Fotboll och nazister passar inte tillsammans".

Som bekant har Tyskland ett mörkt förflutet när det kommer till nazism och klubben upplever att det finns mörka krafter som vill använda fotbollen och Dortmund för att manifestera sina ideologier.

"Står enad mot dem"

Klubben skriver på sin hemsida att "Om någon har den vilseledda tron att de kan missbruka vår sport och Borussia Dortmund för att sprida sin inhumana propaganda ska de veta en sak: Den svartgula familjen står enad mot dem".

De skriver vidare vad de har för förhoppningar med sin film:

"Ta upp kampen mot nynazismen"

"Men hjälp av filmen hoppas vi skapa en dominoeffekt. Fans, sponsorer, åskådare och resten av ligan uppmanas att ta upp kampen mot nynazism tillsammans. Det är det enda sättet vi kan bli av med sådana attityder från våra arenor".

Borussia Dortmund beskriver sig själva som "en blandning av nationaliteter och kulturer både på och utanför planen", vilket givetvis inte går hand i hand med nazism.

Se deras film i kampen mot nazismen:


/
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!