Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
38
reaktioner idag

BILDEXTRA: Lidströms karriär i bilder

Nicklas Lidströms sagolika karriär är över. Här är det bästa i bildväg från hans 20 år i NHL med Detroit Red Wings och Tre Kronor.

1 av 17

Nicklas Lidström blev förste europe att vinna James Norris Memorial Trophy. Sammanlagt fick han motta utmärkelsen som NHL:s bäste försvarare hela sex gånger.

2 av 17

Inte nog med att "Lidas" utsågs till NHL-slutspelets mest värdefulle spelare, utan här poserar han även bredvid den nyss vunna Stanley Cup-pokalen.

3 av 17

Nicklas Lidström in action. Här försöker han stoppa Vladimir Orszagh.

4 av 17

Nicklas Lidström blev även förste europeiske försvarare att göra 1 000 poäng i NHL.

5 av 17

Frågan är hur Lidström ska få plats med alla bilder, pokaler och utmärkelser han fått genom sina 19 säsonger på andra sidan Atlanten. Här poserar han med Bill Daly efter att Detroit Red Wings vunnit Western Conference.

6 av 17

Nicklas Lidström firar här ett av sina drygt 300 mål i NHL.

7 av 17

Här springer hockeylegendaren runt och visar upp Stanley Cup-bucklan för Detroitpubliken.

8 av 17

Fyra gånger fick han lyfta den extremt åtråvärda Stanley Cup-pokalen.

9 av 17

Lidström har fått lyfta Lord Stanleys pokal fyra gånger under sin karriär.

10 av 17

Här kommer därför bilderna från en fantastisk karriär som inneburit bland annat fyra Stanley Cup-segrar och två OS-guld.

11 av 17

Lidström var en magisk spelare i NHL, men i den svenska landslagströjan gick det inte särskilt bra. Förvisso blev det ett OS-guld 2006, men utöver det återfinns endast ett VM-guld, ett silver och en bronsmedalj i prisskåpet.

12 av 17

Mats Sundin, Jaromir Jagr och Nicklas Lidström - större bild än denna är svår att komma över.

13 av 17

Nicklas Lidström delar ut två tröjor till president George W Bush. Numer 43 är tillägnad den då sittande presidenten. 41 är till Bushs far.

14 av 17

Här signerar världsstjärnan ett gäng tröjor för supportrar. Det är svårt att för oss svenskar sätta oss in i hur stor Nicklas Lidström var/är på andra sidan Atlanten.

15 av 17

Detta är den bästa bilden som någonsin tagits på sex av världens bästa hockeyspelare. Notera hårsvallen, blickarna, mustaschen, namnen - exakt allt skriker EA Games och NHL 98.

16 av 17

Lidströms Detroit åkte ur årets Stanley Cup-slutspel redan i första rundan mot Nashville Predators. Nu väljer han att lägga skridskorna på hyllan.

17 av 17

Ridå för en av de största: Nicklas Lidström har gjort sin sista hockeymatch.

 

Mer:

Bildextra: Här är världslaget