Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Djurgården vann igen

- 18/10/2008, 18:26 -

Tränaren Mikael Johansson sitt Djurgården efter 3-1 mot Linköping.

Tre säkra poäng hemma mot Linköping. Då hyllar tränaren Mikael Johansson sitt Djurgården.

– Säsongens bästa match, en otrolig laginsats, sade han efter 3-1 hemma på Hovet.

Det har varit en bra vecka för Djurgårdens hockeylag med åtta poäng på tre matcher. Och det blev en perfekt start på matchen eftersom Linköping åkte på två utvisningar efter tre och en halv minut.

Redan då hade Dif satt sin prägel på matchen - med ett aggressivt spel över hela banan och hela tiden stress på LHC-spelarna.

– Vi visste att vi var tvungna åka skridskor och ligga på. Det är enda sättet man kan slå Linköping på, sade Mikael Johansson.

Men trots fem mot tre i två minuter blev det ingen utdelning för hemmalaget till en början. Det dröjde till 16.07 av första perioden innan första målet kom i numerärt överläge genom Christian Eklund. Han slog in en retur bakom Daniel Henriksson som så här långt hade spikat igen LHC-kassen.

Matchbilden fortsatte i andra perioden och bortalaget drog på sig dyrbara utvisningar. Efter 7.07 satte Dick Axelsson välförtjänt 2-0 när han sköt in sin egen retur. Skotten efter två perioder var 28-17 vilket ytterligare belyser Difs dominans.

– Jag tyckte 2-0 var i underkant. Vi hade flera bra lägen men pucken ville inte in, sade Johansson.Lener besviken

Dif fick utdelning i början av tredje när Andreas Engqvist enkelt åkte mellan två tröga LHC-backar och kunde sätta 3-0 bakom "Hento" Henriksson, bortalagets bäste spelare.

–Vi visste hur Djurgården skulle spela, men vi var aldrig med riktigt. De var aggressivare, snabbare, ja, de var bättre än oss på allt, sade en besviken Slavomir Lener, tränare i Linköping.

Linköping kunde reducera till 1-3 efter halva perioden genom Eric Beaudoin men närmare än så kom man inte. Det blev lite tryck i Djurgårdens zon i slutet, men då storspelade Gustaf Wesslau, som fick första chansen från start mellan stolparna. Wesslau stoppade 29 av 30 skott.

– Wesslau var jäkligt bra och det var mycket kul för honom. Vi tyckte att han skulle få chansen i dag så att han inte rostar ihop, sade Johansson som i första hand hyllade laginsatsen.

Skrivet av: