Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ny förlust för krislaget Södertälje

Sport | 18/10/2008 18:34

Modos supertalang Victor Hedman avgjorde i förlängningen.

Modos Victor Hedman har bränt massor med chanser den här säsongen. Det gjorde han i Södertälje också - men tog snabb revansch och satte säsongens första mål, 3-2, i förlängningen.

Victor Hedman har redan jämförts med Nicklas Lidström, och Modos 17-åring kommer att vara en av världens mest eftertraktade talanger i NHL-draften nästa vår.

Segermålet mot Södertälje lär inte ändra på den saken.

– Men jag har bränt enormt mycket lägen hittills. Det var helt underbart att äntligen få sätta den, säger Hedman.

Men han hade också kunnat bli syndabock. Vid ställningen 2-2 och bara två minuter kvar fick han ett drömläge att avgöra. Målet var vidöppet, men Hedman prickade stolproten från två meters håll.

– Då kändes det jäkligt surt. Och jag tänkte att "jag kan verkligen inte göra mål".

Du har grubblat mycket på det?– Herregud, ja. Jag har haft massor med lägen. Men nu satte jag den, nu hoppas jag att det flyter på, säger han.

Direkt efter missen vände spelet, och Dragan Umicevic hade ett gyllene läge från nära håll - men tappade pucken i skottögonblicket.

Matchen gick till förlängning - och då behövde Victor Hedman bara drygt en minut på sig för att ta revansch.

Du tvekade inte att skjuta, trots missarna tidigare?– Nej, nej. Man måste skjuta för att göra mål. Och tränarna säger till mig att fortsätta försöka, så då gör jag det, säger han med ett leende.

Södertälje kom till spel med tre raka förluster bakom sig men gjorde en riktigt bra match. Laget har hittills haft problem med spelet i numerärt överläge, men visade en helt annan sida och bombarderade Modomålvakten Karol Krizan med puckar. Två gånger fick man utdelning, men SSK hade gjort fler mål om inte Krizan varit snabb med plockhandsken ett flertal gånger.

SSK matchade andremålvakten Pontus Sjögren för andra gången denna säsong, som även han imponerade med flera bra räddningar. Tillsammans såg målvaktsduon till att hålla siffrorna nere - de två lagen sköt totalt 72 skott. Två gånger fick dock Sjögren kapitulera och tabelljumbon SSK får vänta på sin vändning.

Laget har nu fyra raka matcher utan seger.

– Det är surt att vi inte får bättre utdelning, men vi ska fortsätta på samma sätt, säger tränaren Leif Strömberg.

Skrivet av: