Ny förlust för krislaget Södertälje

Modos supertalang Victor Hedman avgjorde i förlängningen.


Modos Victor Hedman har bränt massor med chanser den här säsongen. Det gjorde han i Södertälje också - men tog snabb revansch och satte säsongens första mål, 3-2, i förlängningen.

Victor Hedman har redan jämförts med Nicklas Lidström, och Modos 17-åring kommer att vara en av världens mest eftertraktade talanger i NHL-draften nästa vår.

Segermålet mot Södertälje lär inte ändra på den saken.

– Men jag har bränt enormt mycket lägen hittills. Det var helt underbart att äntligen få sätta den, säger Hedman.

Men han hade också kunnat bli syndabock. Vid ställningen 2-2 och bara två minuter kvar fick han ett drömläge att avgöra. Målet var vidöppet, men Hedman prickade stolproten från två meters håll.

– Då kändes det jäkligt surt. Och jag tänkte att "jag kan verkligen inte göra mål".

Du har grubblat mycket på det?– Herregud, ja. Jag har haft massor med lägen. Men nu satte jag den, nu hoppas jag att det flyter på, säger han.

Direkt efter missen vände spelet, och Dragan Umicevic hade ett gyllene läge från nära håll - men tappade pucken i skottögonblicket.

Matchen gick till förlängning - och då behövde Victor Hedman bara drygt en minut på sig för att ta revansch.

Du tvekade inte att skjuta, trots missarna tidigare?– Nej, nej. Man måste skjuta för att göra mål. Och tränarna säger till mig att fortsätta försöka, så då gör jag det, säger han med ett leende.

Södertälje kom till spel med tre raka förluster bakom sig men gjorde en riktigt bra match. Laget har hittills haft problem med spelet i numerärt överläge, men visade en helt annan sida och bombarderade Modomålvakten Karol Krizan med puckar. Två gånger fick man utdelning, men SSK hade gjort fler mål om inte Krizan varit snabb med plockhandsken ett flertal gånger.

SSK matchade andremålvakten Pontus Sjögren för andra gången denna säsong, som även han imponerade med flera bra räddningar. Tillsammans såg målvaktsduon till att hålla siffrorna nere - de två lagen sköt totalt 72 skott. Två gånger fick dock Sjögren kapitulera och tabelljumbon SSK får vänta på sin vändning.

Laget har nu fyra raka matcher utan seger.

– Det är surt att vi inte får bättre utdelning, men vi ska fortsätta på samma sätt, säger tränaren Leif Strömberg.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åhman och Hellvig historiska nya världsettor

Nylander mystiskt borta i slutspelet

idag 02:02
Storstjärnan William Nylander har missat Torontos två första matcher i NHL-slutspelet. Det är ännu oklart varför.

Serie A: Inter säkrade titeln i Milanoderbyt

igår 22:48
Frågan var inte om utan när Inter skulle säkra klubbens 20:e ligaseger. Tillfället valdes med utsökt känsla. Hemma på ett fullsatt San Siro mot främsta rivalen Milan. Inter vann med 2–1.

Rögle kvitterar i SM-finalserien – Pudas skadad

igår 21:44
Rögles backbjässe Lian Bichsel såg till att utjämna SM-serien i ishockey med matchens enda mål. För Skellefteå blev det en dubbel förlust. Lagkaptenen Jonathan Pudas kan bli borta resten av finalserien efter en huvudskada.

Golfens dominanter vann igen: "Galna veckor"

igår 21:40
Vem kan stoppa Nelly Korda och Scottie Scheffler? Golfvärldens giganter fortsätter sin totala dominans – och har på kort tid "snuvat" Sverige på två majortitlar.

Kalmars första seger – drömmål av Skrabb

igår 21:16
Kalmar FF är ett vinnande allsvenskt lag igen efter tre inledande förluster. Traditionens makt är uppenbarligen stor. För tredje året i rad vann klubben mot Elfsborg på Borås arena. Den här gången med 2–1 – tack vare Simon Skrabbs drömmål. Den sitter bra, det får man säga, säger matchvinnaren.