Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Returmatch i slaget om Västsverige

Sport | 21/10/2008 17:50

Giganterna Frölunda och Färjestad har vaknat efter fiaskostarten.

Under ett par år i början av 2000-talet handlade svensk hockey om bara Färjestad och Frölunda. Men dominansen har brutits efter ett par svaga år. I kväll kan klubbarna glömma allt och återigen drömma sig tillbaka till bättre tider när värmlänningarna gästar Frölunda i ett fullsatt Scandinavium.

Färjestad vann första mötet i Karlstad men nu vill Frölunda ha revanch.

–Återigen kommer det att bli tufft, men vi har spelat bra den sista tiden och jag ser fram emot tisdagens match, säger Frölundatränaren Ulf Dahlén.

Göteborgarna kommer till matchen med en storpublik i ryggen. En lapp på luckan förväntas i Scandinavium för det klassiska mötet. Men det är inget som skrämmer Färjestad som har tre vinster på de fyra senaste matcherna.

– De har förmodligen höjt sitt självförtroende enormt i helgen (vinst mot mästarna HV71) men vi gjorde vår bästa match över sextio minuter, säger tränaren Tommy Samuelsson.

Mot Brynäs i helgen gjorde även kanadensaren Lee Gorens en efterlängtad debut. Nu kan han bara bli bättre menar Samuelsson.

–Det märktes att han snabbt blev trygg i den miljö han hade runt om kring, men det finns ännu mer att ta ut av honom, lovar Färjestadtränaren Per-Erik Johnsson till klubbens hemsida.

I kvällens andra match drabbar mästarna HV71 samman med formstarka och ungdomliga Djurgården i Kinnarps Arena. Båda matcherna startar 19.00.

Skrivet av: