Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Comebacken lyckad - "Foppas" fot höll

Sport | 27/08/2009 23:28

Peter Forsberg vann med 2-1 i sin sensationella comeback.

Modo tog sin fjärde raka seger under försäsongen när man ställdes mot schweiziska Genve-Servette HC i Tournament in Yverdon-Les-Bains.

– En godkänd insats från vår sida, säger coachen Miloslav Horava.

Samtidigt gjorde Peter "Foppa" Forsberg en sensationell comeback som bådar gott inför framtiden. Förbundskaptenen Bengt-Åke Gustafsson var kanske inte ute och cyklade när han nyligen meddelade att "Foppa" har en plats i OS-truppen.

Enligt superstjärnan själv hade han inga som helst problem med den fot som spökat honom de senaste åren.

– Peter sa efteråt att det kändes bra i foten och han hade inga problem med skridskoåkningen, säger Modos presschef Hasse Andersson till SVT.

Själv vill han slippa snacket om hans opererade fot.

– Däremot kändes det lite ovant med matchsituationerna. Den riktiga känslan med pucken satt väl inte riktigt. Man behöver några matcher för att komma in i det, säger Forsberg som lira i en tröja med nummer 7 på ryggen till Modos hemsida.

Forsberg bildade kedja med norrmännen Mats Zuccarello-Aasen och Per-Åge Skröder. Det var även den kedjan som inledde målskyttet redan 5.10 in i den första perioden. Målskytt blev Skröder via backen Daniel Sondells passning.

Direkt i den andra perioden utökade Thomas Enström till 2-0 innan schweizarna kunde reducera genom Morris Trachsler i slutet av perioden. Men närmare än så kom inte Genve-Servette.

Modo har inlett säsongen lysande. Bråken, det usla spelet och allt det andra som förstörde förra säsongen tycks vara som bortblåst.

Nu kan supportrarna hemma i Örnsköldsvik dessutom hoppas på en "riktig" elitseriecomeback av stadens störste. Det ser minst sagt bra ut.

Skrivet av: