Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Viktig seger för Frölunda

Sport | 30/10/2008 22:18

Frölunda tog revansch för den grymma 2-8 förlusten uppe i Luleå. (TT)

På hemmaisen besegrades Luleå med 3-1 i en mycket jämn match.

Matchen i Scandinavium var mycket viktig för båda lagen i jakten på att klättra i tabellen. Båda lagen hade inför matchen 19 poäng med Luleå på tionde plats och Frölunda ett steg efter.

I och med segern klättrade Frölunda förbi både Luleå och Timrå i tabellen.

– Det märktes att matchen gällde mycket. Det var nervigt från båda lagen sida, sade Frölundas tränare Ulf Dahlén efter matchen.

Det blev inget bra spel från början.

I den andra perioden fick Frölunda grepp om matchen - mycket beroende på att Luleås drog på sig utvisningar i parti och minut. I spel fem mot tre kunde Frölunda ta ledningen och 2-0 kom också det i powerplay.

– Vi drog på oss några riktigt dumma utvisningar där i den andra perioden, och vi kan verkligen inte skylla på att domaren gjorde en dålig insats. Han var bra, sade Luleås tränare Roger Rönnberg.

En av Frölundas stabilaste spelare hittills denna säsong har varit målvakten Johan Holmqvist. I matchen mot Luleå visade han också att platsen i landslaget till Karjala Cup är välförtjänt. Han gjorde ett enda misstag i matchen och det var när Luleå fick en tidig reducering i den tredje perioden i ett powerplay.

Efter reduceringen var Luleå det hetare laget och skapade en rad chanser framför Frölundas mål, men Holmqvist fortsatte sitt storspel.

– Jag är stolt att vi kunde komma tillbaka i matchen och sätta press på Frölunda i den sista perioden på deras hemmaplan, sade Roger Rönnberg.

Pressen framåt blev dock kostbar då Frölunda på en kontring med fyra och en halv minut kvar kunde öka på sin ledning till 3-1.

Matchavgörande målskytt blev förre Luleåspelaren Karl Fabricius som med ett stenhårt skott i krysset fastställde slutresultatet.

Detta var ingen match med skönspel. Det handlade mest om krig där ute på isen och jag tycker att vi var det lag som krigade bäst, sade han efter matchen.

Att Frölunda klättrade två placeringar i tabellen var inget som Karl Fabricius hade koll på.

Ärligt talat har jag inte kollat på tabellen. Det är alldeles för tidigt på säsongen. När det har gått 50 omgångar kan man se om lagets insats varit bra eller inte.

Skrivet av: