Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Skellefteå vaccinerar sina spelare

Sport | 29/08/2009 19:16

Svininfluensan skrämmer slag på elitserieklubbarna.

Nyligen avslöjade Nyheter24 att flera Elitserieomgångar kan slopas på grund av hotet från svininfluensan. Och nu har paniken börjat sprida sig.

Svininfluensan drabbar allt fler i Västerbotten, något som tvingar Skellefteå AIK att införa drastiska metoder för att förhindra en sjukdomskatastrof så nära elitseriepremiären. Rädslan har pressat Skellefteå att vaccinera alla sina spelare mot sjukdomen.

– När väl influensan kommer in och får fäste kan vi räkna med ett snabbt förlopp, säger läkaren Karin Granberg som pratat med spelarna om läget till Västerbottens Folkblad.

Klubben gör detta efter att tio fall av den nya influensan påträffats i Västerbotten.

– Idrottsmännen är extra utsatta. De tränar hårt och balanserar på gränsen, men just nu har vi en väldigt frisk trupp, säger Graberg och fortsätter:

– Däremot är livsstilen utsatt. De reser ofta och befinner sig i stora folksamlingar både på flygplatser och i arenorna och då ökar risken. Dessutom tar man i hand efter varje match och delar kanske vattenflaskor. Det är sånt som kan påskynda en smittospridning.

Tidningen skriver dessutom att spelarna med stor sannolikhet inte längre kommer att ta varandra i händerna efter matcher.

Skrivet av: