Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Timo Pärssinen vill förlänga med Timrå

Sport | 03/09/2009 19:48

Stjärnan talar ut om framtiden och skadehelvetet på Nyheter24: "Jag blev helt knäckt"

Ny säsong, ny skada.

De är allt för ofta den bittra verkligheten för Timrås forwardstjärna Timo Pärssinen.

För en vecka sedan, under ett träningspass på is, kolliderade 32-åringen med lagkapten Pär Styf i mittzon.

Det knakade till i högerknät och många tankar hann snurra runt i den finländska stjärnans skalle innan han förstod allvaret.

– Jag tänkte: "inte nu igen, det får inte vara sant". Sen blev jag helt knäckt faktiskt, säger Timo när Nyheter24 når honom.

Inte konstigt.

Han har haft problem med högerknät förr.

Pärssinens ledband gick av redan för fem år sedan när han representerade HIFK i SM-Liiga.

Då spelade han bara hälften av matcherna under seriespelet.

– Med tanke på att det var samma knä så blev jag jäkligt orolig eftersom jag missade så mycket senast jag skadade knät, säger Timo.

Rehabiliteringen efter operationen har redan tagit fart.

– Operationen gick bra. Det var ingen jättestor skada på menisken. Det hade varit betydligt värre om det varit ledbandet.

Ingreppet på Artrokliniken i Stockholm var en så kallad titthålsoperation och nu väntar rehabilitering i fyra till fem veckor enligt vad lagläkaren Örjan Fröjd meddelade massmedia i går.

Timo Pärssinen är optimistisk.

Han tror att han kan gå på is redan om två veckor.

–Jag ska rehabträna den här veckan och nästa. Sen ska jag kunna köra lite lätt på is för att känna efter och sedan öka belastningen mer och mer.

I maj 2008 operades du för ditt tredje diskbråck och förra hösten åkte du på ditt fjärde diskbråck. Det befarades till och med att karriären kunde vara över. Dina två säsonger har mestadels handlat om skadeproblem, hur ser du på det?

– Det har varit riktigt jobbigt. Och inte lätt att stå ut med. Men familjen, vänner och klubben har stöttat mig bra. Men jag kan inte rå för det så mycket. Jag tänker inte direkt ändra spelstil, det är jag för gammal för, säger Timo.

Pärssinen har ett år kvar på sitt kontrakt med Timrå.

Sedan kan han tänka sig att förlänga med klubben som han har varit trogen sedan 2006.

Han avslöjar anledningen för Nyheter24.

– Ja, absolut. Jag och min familj trivs väldigt bra här. Min fru och mina fyra barn som två, tre, sju och åtta år. De två äldsta går ju redan i skolan här, säger han och fortsätter:

– Jag skulle verkligen vilja bevisa för Timrå-publiken vad jag han utföra om jag får vara hel en hel säsong genom att vara skadefri. Det är en de främsta anledningarna till att jag vill vara kvar i Timrå längre än bara den här säsongen.

Och vad tror du om den stundande elitseriesäsongen?

– Vi ser starka ut. Det ser betydligt bättre ut än förra säsongen, framför allt på centersidan tycker jag.

Sen är du ju tillbaka en bit in på seriespelet?

– Jo, men förhoppningsvis tidigare, det är mitt mål, avslutar Timo Pärssinen.

Skrivet av: