Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Södertälje på väg ur krisen

Sport | 01/11/2008 13:10

Södertälje kan i kväll ta tredje raka mot ett Brynäs som fullkomlingen tappat formen.

Södertälje behöll förtroendet för tränaren Leif Strömberg. Nu har han och spelarna äntligen börjat betala tillbaka. Krislaget tog andra raka borta mot förra säsongens finalister Linköping och har nu häng på lagen ovanför i tabellen. I kväll tar de emot succélaget som blivit det absoluta krislaget - Brynäs. Och det kommer att smälla lovar Strömberg.

–Jo, men jag tycker att Brynäs har hånat oss inledningsvis i serien. Dom har pratat mycket om oss och hur jävla bra vi ska vara och det ena med det andra. Man har även tydligen skrattat åt oss när man besegrade oss också, så vi är beredda det kan jag lova dig. Dom är hjärtligt välkomna.

Från att håna till att bli hånade. Det har gått snabbt för Brynäs. Fem raka förluster och raset i tabellen är ett faktum. Nu undrar många om vi kommer att se en repris från fjolårsäsongen där Brynäs fullkomlingen floppade. Men tränaren Tommy Jonsson vill hellre titta framåt mot Södertälje och HV71.

–Det är två viktiga matcher där det är poäng som står på spel. Vi kommer att åka ner till Södertälje imorgon, och göra allt som står i vår makt för att vinna.

Strömberg har lovat en tuff match. Och det är Jonsson medveten om.

– Södertälje är ett lag som, speciellt på sin hemmaplan, spelar tufft och aggressivt. Jag tror det blir en fysisk match imorgon där vi kommer att stå upp hela matchen.

Det kommer med andra ord att smälla i kväll.

Skrivet av: