Modo upp i serieledning

Modo tog nionde raka hemmasegern mot Djurgården. 4-3-triumfen betydde dessutom serieledning. "Skönt att få gå till vila på topp", log Modos matchhjälte, tremålsskytten Per-Åge Skröder. (TT)


Senaste gången Djurgården vann borta mot Modo var för nära fyra år sedan - den 22 november 2004, i gamla Kempehallen. Den här gången var Djurgården riktigt nära, och utan Per-Åge Skröder hade Modo inte tagit en trepoängare.

Norrmannen gjorde tre mål, de två första (1-1 och 2-1) i sina första två byten, och det tredje (3-1) i första bytet i andra perioden.

Har man flyt går dom in, det var inte speciellt hög fart när pucken gick över mållinjen på trean, log Skröder.

Flyt har han och hans polare i Modos förstakedja haft hela säsongen. Skröder, Niklas Sundström och Mats Zuccarello-Aaasen är elitseriens överlägset vassaste trojka och har på de 19 matcherna gjort imponerande 71 poäng.

Leder målligan

Skröder leder elitseriens målliga med sina 13 fullträffar, Sundström poängligan med 25 poäng - med Skröder (23) som tvåa och Zuccarello-Aasen (23) trea. Och Modo i serieledning, alltså, även om Skellefteå och Linköping har en hängmatch.

– Det har flutit på bra under säsongen, både för vår kedja och för laget. Och det kändes skönt att vi fick till det i den här matchen, vi var ju inte så på hugget i förra matchen! Det var i den, mot Rögle i lördags, samtliga i trion fick tiominutersutvisningar, Skröder till och med två och därmed matchstraff. Inte minst i och med att vi förlorade den matchen kändes det bra att ta tre poäng ikväll. Och det är klart att det är skönt att gå till vila i topp, sa Skröder.

"Konstig match"

Modos andretränare Fredrik Andersson var inte speciellt nöjd med matchen i sig. En konstig match, det kändes som att det var 40 spelare som åkte omkring och väntade på uppehållet.

Men det är klart att vi är nöjda med tre poäng, och även både med poäng och placering så här långt.

Djurgårdens tränare Tomas Montén verkade inte alltför besviken han heller, trots att hans lag åkte på fjärde raka förlusten under ordinarie matchtid.

– Vi gjorde 55 bra minuter. De fem vi inte var bra blev vi hårt bestraffade för. Vi var dåliga i några byten och släppte där till de fyra baklängesmålen.

Djurgården stred matchen ut och hade ett par jättelägen till kvittering, som inte hade varit orättvist. Modos målvakt Michael Zajkowski (oftast reserv bakom Karol Krizan) gjorde flera kanonräddningar.

– Om "Zacke" släppt något billigt mål tidigare räddade han oss där, sa Fredrik Andersson.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

Stjärnan: Ta utebliven mens på större allvar

Efter ett oväntat svagt resultat i OS-tremilen 2022 började skidstjärnan Ebba Andersson leta fel. Var det kanske konstigt att hon inte fått mens på länge? Är menstruationen utebliven eller oregelbunden är det ett tecken på någonting, säger hon till Aftonbladet.

Hon är hockeystjärnan Niklas Hjalmarssons kända exfru

1 timme sedan
Niklas Hjalmarsson är en av få svenskar som vunnit Stanley Cup, men hur bra koll har du egentligen på den tidigare hockeystjärnan? Nyheter24 har samlat det som googlas mest om honom.

Världens bästa innebandyspelare stannar i Umeå

1 timme sedan
Världens bästa innebandytvillingar – Oona och Veera Kauppi – förlänger med SSL-laget Thorengruppen. Finländskorna stannar i Umeå till 2026.

Så tycker fotbollsfansen om VAR

idag 07:16
Närmare hälften – 48 procent – av de som följer fotbollsallsvenskan kontinuerligt eller till och från är ganska eller mycket positiva till att införa VAR. Det visar en undersökning gjort av Verian, på uppdrag av TV4 och Fotbollskanalen. 27 procent av de tillfrågade är dock ganska eller mycket negativa.

Löftet till Bergvall: "Ska finnas där för honom"

idag 06:32
Tolv allsvenska matcher och en cupfinal mot Malmö FF återstår av tiden i Djurgården. Sedan bär det av till London och Tottenham för Lucas Bergvall, 18. Där ställer sig gärna Dejan Kulusevski i välkomstkommittén. Jag har aldrig haft en svensk lagkamrat så det ska bli otroligt kul att vara där och finnas för honom, säger han.