Brynäs somnade in efter drömstarten

"Det har bara gått två omgångar och lite mera tålamod måste vi ha."


Brynäs hade chansen att ta säsongens första seger hemma mot Skellefteå.

Och man fick en drömstart när Lasse Jonsson drog in pucken i nättaket bakom Nicklas Dahlberg i Skellefteåmålet.

Men Skellefteå visade stark kämparanda när man vände och vann borta mot ett Brynäs som har extremt svårt att göra mål.

Brynäs saknar anfallsalternativ. Ni känner kanske igen det från förra säsongen. Inte mycket har förändrats. Brynäs hade chansen att utöka sin ledning när Jörgen Sundqvist sköt pucken i ribbans underkant. Men pucken ville inte in i mål - till Skellefteås stora glädje.

– Vi var lite illa ute där men kom starkt tillbaka. Sedan var det Brynäs som hade svårt att hänga med och fick ta några utvisningar, sade Skellefteåtränaren Hans "Säcken" Särkijärvi till ppv.

Samtidigt vände matchen och Skellefteå tog över allt mer. Kvitteringen kom i den andra perioden när både Jonathan Granström och Jonsson satt i utvisningsbåset. Johan Forsberg kunde därför skjuta in sitt första mål efter en fin framspelning av Brad Moran.

– Vi hade en liknande matchutveckling mot Timrå i premiären. Då tappade vi också spelet i andra perioden efter en mycket bra inledning. Skillnaden då var att vi kunde svänga tillbaka den matchbilden. Det klarade vi inte av nu, säger Brynäs tränare Niklas Czarnecki till ppv.

Fem minuter in på den sista perioden var det dags för ett nytt bortamål. Christian Söderström sköt in segermålet efter Fredrik Wargs förarbete i spel fem mot fyra. Skellefteå har gjort fyra av sina sju mål i power play.

– Det är tryggt även om vi inte ska glömma att vi bara spelat tre omgångar än så länge, säger Skellefteås tränare Hans Särkijärvi till ppv.

I stället för en forcering slutade Gävlelaget att spela och sköt endast tre skott i den sista perioden. Underkänt. Men Brynästränaren ber om mer tålamod.

– Det har bara gått två omgångar och lite mera tålamod måste vi ha. Försvarsmässigt är det däremot okej och Jacob Markström har öppnat säsongen riktigt bra. Han var Brynäs bästa spelare mot Skellefteå.

Hans kollega i Skellefteå är desto mer nöjd.

– Med de här unga puckskickliga backarna i laget har det öppnat sig helt andra spelvägar. Det är riktigt roligt att konstatera, säger Särkijärvi efter andra raka segern.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!