Andra raka skalpen för Frölunda

Mathis Olimb smällde in första elitseriemålet mot Timrå.

Scandinavium kokade.

Frölundastjärnan Fredrik Pettersson jublade i mittzon.

Den andra raka segern var ett faktum för Frölunda efter att 3-1 säkerställdes efter 12 minuter in i den tredje perioden.

Spelaren med nummer 10 på ryggen fick god tid på sig att sikta.

Timrås keeper Anders Lindbäck hade inte en chans att mota skottet från Pettersson.

– Jag tror pucken tar på någon innan den går in. Skönt, säger huvudpersonen Fredrik Pettersson till PPV.

Efter en spelad period var ställningen 1-1 efter 0-1 genom Magnus Pääjärvi-Svensson och 1-1 från Andreas Karlsson.

– Det var mycket nerver i vår hemmapremiär - speciellt i inledningen. Jag tycker vi ska vara tacksamma för 1-1 efter första perioden, sa Frölundas tränare Ulf Dahlén.

Efter fyra minuters spel i den andra perioden presenterade sig norrmannen Mathis Olimb på allvar för publiken i Scandinavium.

2-1 målet kom efter ett rappt handledsskott vilket var nyförvärvet Olimbs första elitseriemål.

Ledningsmålet gav Frölunda ett mentalt övertag och Timrå förmådde inte att komma ikapp.

Timrås Anton Axelsson hade två frilägen i den andra perioden men Johan Holmqvist stod i vägen.

Förutom Pettersson och Olimb var "Honken" även han en stor segerorganisatör.

– Honken var mycket bra i målet, konstaterade Dahlén.

Förlorade benet i Hamas attack – ska spela EM

Apple nära rättigheterna till nya klubblags-VM

Teknikjätten Apple ska vara nära ett avtal med Fifa om TV-rättigheterna till nästa års klubblags-VM, enligt New York Times.

Svensken återupptog karriären – hos CL-mästaren

Från målvaktstränare i Alingsås – till målvakt hos Champions League-mästaren Magdeburg. Mikael Aggefors, 39, är tillbaka i hetluften igen.

Nyberg klar som domare i fotbolls-EM

Herrlandslaget tog sig inte till fotbolls-EM i sommar, men en svensk domartrio får i alla fall göra resan till Tyskland. 35-årige huvuddomaren Glenn Nyberg är tillsammans med sina assisterande domare Andreas Söderkvist och Mahbod Beigi uttagna till EM, som inleds den 14 juni, skriver Aftonbladet.

Stark bästa svenska – nära OS efter majorsuccén

Maja Starks andraplats i årets första major, Chevron Championship, innebar samtidigt ett jättekliv mot OS i Paris. På världsrankningen klättrar Stark från 46:e till 28:e plats och hon är nu bästa svenska – precis före 29:an Linn Grant.

McDavid historisk – fem assist i målfesten

Det blev en målfest när Edmonton Oilers vann med 7–4 mot Los Angeles Kings i den första NHL-åttondelen – mycket tack vare Connor McDavid.