Andreas Jämtin dömdes för misshandel

Domen mot Linköpingstjärnan Jämtin: 16 000 kronor i böter.


Gävle tingsrätt slår fast att Linköpings hockeystjärna Andreas Jämtin, 26, slog Brynäs sportchef Michael Sundlöv, 43, över näsan.

Jämtin har hela tiden hävdat att han knuffade Sundlöv i nödvärn, men vittnen har berättat om ett regelrätt slag mot Sundlövs ansikte. Dagen efter hade också Sundlöv ett rejält blåöga.

”Redan den omständigheten att Jämtins berättelse över händelseförloppet inte kunnat ligga till grund för bedömningen talar med styrka mot att han handlat i nödvärn”, skriver rätten i domen.

Det omdiskuterade hockeybråket skedde i spelargången i Läkerol arena i matchen mellan Brynäs och Linköping 12 februari i år. När Jämtin lämnade isen efter att ha fått matchstraff för att ha slagit ner Daniel Widing med sin klubba i slutminuterna stötte han i hop med Michael Sundlöv i spelargången.

Sundlöv vräkte ut sig några spydigheter och Jämtin svarade med ett slag i ansiktet så att ha ramlade i backen. Men Sundlöv valde ändå att inte anmäla Jämtin.

–Jag skulle inte ha stått där och definitivt hållit käften, menade Sundlöv.

Brynäs anmälde inte heller Jämtin. Däremot menade vice chefsåklagare Mikael Hammarstrand att misshandel vid sidan av planen inte har med ishockey att göra och valde efter utredning att åtala Jämtin.

Förutom dagsböterna på 16 000 kronor, ska Jämtin också betala 20 000 kronor av advokatkostnaderna.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

2 timmar sedan

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

2 timmar sedan
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

2 timmar sedan
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

3 timmar sedan
Ludvig Åberg fortsätter visa upp stabilt spel i RBC Heritage, som avgörs i Hilton Head Island, South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

igår 19:54
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.