Modos magiska show

Förstakedjan hade lekstuga mot Skellefteå.

Modos säsongsinledning har varit allt annat än godkänd. Sex mål och bara tre poäng på fem matcher. Krisen var nära.

Men nu kan det ha vänt - för mot Skellefteå dubblade man både mål- och poängskörden och visade plötsligt upp ett power play som man tidigare inte varit i närheten av.

Kungar på isen i 6-2-segern var utan tvekan den rutinerade förstakedjan, med Per-Åge Skröder, Mats Zuccarello-Aasen, Daniel Sondell, Per Svartvadet och Mattias Timander, som tillsammans stod för hela fyra mål och fem assist.

– Det känns skönt att äntligen få en trepoängare. Vi vet att vi har spelat riktigt dåligt och visade revanschlusta i dag. Det finns mycket att bygga på, säger Timander till ppv.

2-0 efter tolv minuter

Modospelarna verkar ha tagit till sig kritiken och gasade på redan från nedsläpp. Skröder satte 1-0 efter 6.53 i spel fem mot tre.

Sen gör Skröder sitt andra mål i power play när han mitt i slottet tar emot Zuccarello-Aasens passning från vänster och tillåts skjuta med tre bortalagsförsvarare omkring sig rakt upp i det högra krysset.

– Jag började lite trögt eftersom jag missade de tre sista försäsongsmatcherna. Jag har varit alldeles för dålig, men någon gång vänder det, sa Skröder till ppv.

– Man tänker mer när man har missat många lägen. Det andra målet hade jag säkert strulat med om jag inte hade satt det första. Men jag sa att jag skulle skjuta mer och det har lyckats.

Den andra perioden fortsatte i samma anda. Sondell trycker in 3-0 i box play efter väldigt passivt försvarsarbete framför Skellefteåmålvakten Nicklas Dahlberg.

Timander pangade in trean

Med bara två sekunder av den andra perioden hittar Timander en lucka till vänster om Dahlberg från blå i spel fem mot tre.

Tredje perioden började som den andra slutade - med ett Modomål redan efter 1.34. Modo kontrar där Hannu Pikkarainen först fintar upp Christian Söderström på läktaren innan han sprättar upp pucken i nättaket med backhand från höger. Vackert solomål och återigen var det i power play för Modo.

Lite över en minut senare reducerar Petr Tenkrat och spräcker samtidigt Modomålvakten Michael Zajkowski nolla som byttes ut kort därefter på grund av kramp i armarna och benen - för andra gången den här säsongen.

Uselt försvarsspel från Skellefteå

Men Modospelarna var inte klara. David Rundblad brister rejält i markeringsspelet när Thomas Enström och Andreas Molinder växelspelar i ett två-mot-två-läge och Enström lyckas med ryggen mot målet stöta in sin egna styrningsretur i mål 10.30 i den tredje.

Det var till slut Skellefteå som fick sista ordet. Den unge talangen Adam Larsson trycker upp ett slagskott från slottet högt till höger om inbytte Modomålvakten Roman Malek. Snyggt tröstmål.

Stark bästa svenska – nära OS efter majorsuccén

McDavid historisk – fem assist i målfesten

Det blev en målfest när Edmonton Oilers vann med 7–4 mot Los Angeles Kings i den första NHL-åttondelen – mycket tack vare Connor McDavid.

Åhman och Hellvig historiska nya världsettor

Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, fortsätter skriva historia.

Nylander mystiskt borta i slutspelet

idag 02:02
Storstjärnan William Nylander har missat Torontos två första matcher i NHL-slutspelet. Det är ännu oklart varför.

Serie A: Inter säkrade titeln i Milanoderbyt

igår 22:48
Frågan var inte om utan när Inter skulle säkra klubbens 20:e ligaseger. Tillfället valdes med utsökt känsla. Hemma på ett fullsatt San Siro mot främsta rivalen Milan. Inter vann med 2–1.

Rögle kvitterar i SM-finalserien – Pudas skadad

igår 21:44
Rögles backbjässe Lian Bichsel såg till att utjämna SM-serien i ishockey med matchens enda mål. För Skellefteå blev det en dubbel förlust. Lagkaptenen Jonathan Pudas kan bli borta resten av finalserien efter en huvudskada.