Dixon hjälte för Brynäs

Kanadensaren hängde dit två mål mot Södertälje SK.

Brynäs tog med sig det fina spelet från hemmamötet med HV71 senast och besegrade Södertälje i AXA Sports Center efter en mycket stark andra period.

Kanadensaren Stephen Dixon var matchens huvudperson - med sina två mål.

Brynäs förstakedja med Andreas Dackell, Eero Somervuori och Dixon skapade bra tryck i SSK:s anfallszon hela matchen och det var även deras energi, främst i mittenronden, som fällde avgörandet. Förstalinan låg bakom två av Brynäs tre mål i kväll.

Jonathan Granström slog in ledningspucken då Sebastian Lauritzen assiterade i den första mot ett SSK som inte hade flytet med sig när målchanserna dök upp.

I sekvensen innan ledningsmålet kom SSK:s kapten Per Hallin fri.

Pucken gick i ribban och ner i isen på rätt sida om mållinjen bakom Jacob Markström.

Fem minuter in i andra presenterade sig så, Stephen Dixon.

Gävlelaget startade en kontringsattack via Somervuori på vänsterkanten. Finländaren slog en bländande passning in till kanadensaren som från en position mitt i slottet slungade in pucken i Pontus Sjögrens högra kryss.

Med tre minuter kvar av andra perioden kommer det matchavgörandet målet när Andreas Dackell dribblade sig in i anfallzon.

SSK:s backar glömde dock bort Stephen Dixon när de plockat bort Dackell och han fintade bort Sjögren innan han lirkade in pucken i öppen kasse. Ett mycket kyligt mål från Brynäs bäste spelare för kvällen.

SSK:s reducerade två gånger om i den tredje genom Linus Videll och Petri Pakaslahti men Brynäs hade marginalerna på sin sida och höll undan till en 3-2 seger.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

igår 20:40
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.