Målvaktstalangen stoppade Brynäs

Andro Michel vaktade kassen i segermatchen.

Fyra gyllene minuter i den första perioden gav Färjestad segern mot Brynäs.

Sen bör lagkamraterna i mästarna FBK även hylla målvaktstalangen Andro Michel, 17 - som på egen hand såg till att Brynäs inte kom närmare än 3-2 vilket även slutresultatet blev i Löfbergs Lila Arena.

Hemmalaget chockstartade och efter 4 minuter och 43 sekunders spel stod det 3-0 till Färjestad på resultattavlan.

Backen Jonas Holös sköt och 19-årige Robin Sterner styrde in pucken bakom en skymd Jacob Markström.

"Markan" fick en svettig inledning och en minut senare ringde det igen.

Marcus Johansson kontrar sig in i zonen på högerkanten och med en vass backhandpass finner han Kent McDonell som sin vana trogen dunkar in 2-0.

Samme McDonnell höll sig framme igen efter ytterligare en minut.

Kanadensaren petar in pucken i en tilltrasslad situation bakom Jacob Markström som sedan byttes ut - och in kom Eddie Läck som höll tätt resterande del av matchen.

I slutet av perioden kom Brynäs tillbaka och Alexander Sundström reducerar till 3-1 innan förre FBK-spelaren Eero Somervuori slår in ytterligaren reducering till 3-2.

Gävlegänget hade hugg inför mittenronden - som blev en trist historia.

I den tredje räddar Andro Michel Färjestad med ett antal svettiga räddningar och mästarna håller undan till en ny hemmaseger.

FBK:s 24:e raka seger i Löfbergs Lila Arena.