Andersén spräckte sin målnolla

Gävlelaget starkast i den fjärde perioden.

Gästande Brynäs drog det längsta strået i Coop Arena borta mot Luleå Hockey (seger med 3-2) och det var även gästerna som fick en kalasstart.

Tre minuter in i matchen tar backen Jörgen Sundqvist emot pucken med skridskon innan han avancerar in i slottet i powerplay och snyggt placerar in pucken bakom Anders Nilsson - på volley.

Ledningsmålet blev till tändvätska för Luleå Hockey.

Brynäs slarvar i markeringsspelet efter ett skott Jacob Markström efter 5.22 och Mats Lavander kan utan problem stöta in pucken efter en retur.

Dåligt agerat av Gävlelagets försvar.

Och Luleå fortsätter sedan på den inslagna vägen och Jan Sandström skjuter sitt patenterade dragskott från blå linjen i powerplay.

Markström är skymd och pucken letar sig in i nät.

Ett mycket vackert powerplaymål - enligt skolboken.

I den andra perioden blir det genast mer Brynäs - och framför allt Magnus Kahnberg som visade fin form hela matchen.

Efter fyra minuter frånvänder han i slottet och med ett rappt handledsskott överlistar han Anders Nilsson.

2-2 målet betydde också Kahnbergs första elitseriemål den här säsongen.

Äntligen säger Magnus Kahnberg som gör sitt första mål i elitserien genom ett preciserat skott.

En mållös tredje period renderar i förlängning.

Och det är precis som i den andra och i den tredje - Brynäs som dominerar händelserna.

Ove Molin bryter in på mål med en minut kvar i förlängningen.

Pucken går i en hög båge upp i luften framför Anders Nilsson och en hungrig Brynäs-spelare i Niclas Andersén slår pucken förbi målvakten.

Efter videobedömning stod det klart att pucken var i målgården före målskytten och 3-2 till gästerna är ett faktum.

– Vi krigar på. Luleå är ingen lätt bortamatch. En krigarinsats som gör att vi vinner. Sen är det alltid kul att göra mål, säger matchhjälten Andersén till PPV.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

igår 20:40
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.