Yanick i centrum

Kanadensaren visade sina trick.

Yannick Lehoux är i Södertälje för att göra mål och poäng. Det har han väl lyckats sådär med totalt sett under säsongen.

Men i hemmamatchen mot Timrå var han i bra slag och låg bakom lagets sudden-seger.

Efter en katastrofal start med två raka Timråmål i inledningen tog Södertälje timeout och vände på steken ganska snabbt. Det var kvitterat innan paus och ledningen tog man tidigt i andra perioden.

Lehoux spelade fram till 2-2-kvitteringen med bara fem sekunder kvar av första perioden. Framspelningen var minst sagt läcker från en position nära blålinjen i högerläge tvärs igenom zonen till Linus Klasen på bortre stolpen som slog in sitt andra mål för matchen.

Efteråt hyllade han framspelningen.

- Det är bara Yanick som kan se den där passningen där. En underbar macka. Det är hans mål helt klart, sade Klasen till ppv.

Men Södertälje tappade fulltidssegern i slutskedet, trots att man hade åtskilliga chanser att avgöra - inte minst i tredje perioden där man radade upp klasschanser.

- Vi hade många chanser att göra mål, deras målvakt gjorde flera bra räddningar och jag tycker vi spelade ut dom totalt under matchen, säger Lehoux.

Det var först i förlängningen när man fick spela fyra mot tre som han slog till med segermålet, hans sjunde kasse för säsongen där han direktsköt i vänsterläge ur i princip ingen vinkel alls.

- Vi hade fyra mot tre och har tränat lite på det och jag fick en bra pass av Bemström där och klippte till direkt.

Om de alla missade chanserna i matchen, som indirekt innebar en bommad poäng, tyckte kanadensaren följande:

- Det klart det är frustrerande när vi har så många chanser och inte gör mål. Men det är bara att kämpa vidare och som tur är kunde vi komma upp med segern till slut. Det är bara synd att vi gav upp ett mål så sent och inte fick alla poäng.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

igår 19:54
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.