Nya "Monstret" mentalt knäckt av skadan

Färjestads målvaktsstjärna Henrik Karlsson berättar för Nyheter24 om den tyngsta perioden i hockeykarriären - i kväll är han tillbaka.


Det nya "Monstret" är tillbaka.

I seriefinalen mot HV71 i kväll vaktar Henrik Karlsson åter Färjestads bur.

Efter ett skadeuppehåll på sex veckor på grund av en envis lårskada - berättar han nu om den tyngsta perioden i sin hockeykarriär.

– Det har varit riktigt jäkla tungt, jag har legat sömnlöst och grubblat, säger han till Nyheter24.

Fram till i slutet av förra säsongen var 25-årigen från Stockholm en relativt anonym spelare för den stora massan.

Men det han lyckades med i Södertälje SK gjorde att mästarna Färjestad fick upp ögonen.

I dag är han en av de spelare i elitserien som övertygat mest. Ändå har han endast spelat sju matcher.

Mot Djurgården hemma i inledningen av elitserien - för nästan sex veckor sedan - kom skadesmällen.

– Det bara small till i låret. Jag spelade klart matchen men förstod att det var illa. Dagen efter var det stelt och jävligt. Sedan visade det sig att det var en bristning i baksida lår i fästet mellan lår- och sätesmuskel, säger Henrik som sedan dess fått ägna sig åt rehabilitering.

– Det har mest handlat om succesivt ökad styrketräning. Plus en hel del rörlighet så klart, förklarar "Henke".

Och det har gått riktigt bra för dina vikarier Andro Michel och Robin Rahm?

– Verkligen och det är kul för klubben. Det visar att oavsett vem som är borta så kan vi vinna ishockeymatcher.

Känner du flåset i nacken?

– Ha ha, jag vet inte. Jag tänker inte så mycket på det. Jag känner stort förtroende av föreningen och det är alltid en konkurrenssituation. Jag är glad över att jag är tillbaka. Lördagen var det sagt att jag skulle spela - men nu blev det i dag, det känns bara riktigt kul.

Färjestad är tvåa i elitserien. Seriefinal i kväll. På förhand dömde många experter ut er för att ni tappat för många tongivande spelare. Känner du att ni bevisat motsatsen?

– Nja, det beror på hur du ser på det. Visst, Färjestad tappade en del bra spelare inför den här säsongen men det har också kommit in många bra nya. Och ja, jag tycker vi har fått ihop det bra hittills och visat att vi inte tappat något i kvalité.

Tillbaka till dig. Hur stor är då risken att en spelare slår upp den här typen av skada?

– Det borde vara lugnt. Enligt vad fystränaren och medicinarna sagt alla fall. Jag känner mig helt fit. Annars skulle jag inte stå he he, säger Henrik innan han kommer in på hur de här sex veckorna har varit rent psykiskt.

Han erkänner att skadefrånvaron knäckt honom mentalt.

Det är många tankar som snurrat i den hockeyskallen.

– Jo, så är det. Skadan var ju först och främst värre än befarat och det är aldrig kul att gå skadad. Det har varit riktigt jävla tungt och jag har legat sömnlös och grubblat. Det handlade mycket om att ligga hemma och grubbla eftersom att jag inte har någon erfarenhet av en så här lång skadefrånvaro tidigare, säger Karlsson och fortsätter:

– Att stå vid sidan av och inte på isen har varit helt värdelöst. Nu ska det bara bli grymt kul att köra igång igen, avslutar Henrik Karlsson.

Notabelt är att även backstjärnan Sanny Lindström gör comeback efter en kortare skadefrånvaro.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Florida vann efter galna räddningar

1 timme sedan

Målpremiär för Zibanejad när Rangers vann

2 timmar sedan
New York Rangers besegrade Washington med 4–3 i den andra slutspelsmatchen. Rangers svenske stjärna Mika Zibanejad gjorde sitt första slutspelsmål för säsongen när New York-laget utökade sin ledning i matchserien.

Nylander "en möjlighet" nästa match

3 timmar sedan
Torontos svenske storstjärna William Nylander har missat de två första slutspelsmatcherna mot Boston på grund av en hittills inte avslöjad skada. Inför den tredje matchen mellan lagen kan han dock eventuellt komma till spel, skriver nhl.com.

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

igår 23:24
Ännu ett missat kval – ännu en missad möjlighet. Mesta mästarna Djurgården får spela i näst högsta serien för tredje säsongen i rad – det har inte hänt sedan 1940-talet. Det känns tomt och tufft. Mest tomt, säger lagkaptenen Marcus Krüger.

Rödin: "En jäkla revansch"

igår 23:02
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

igår 22:58
Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.