HV71 krossade mästarna igen

13-0 på två matcher

Nej, HV71 är ingen höjdarmotståndare för Färjestad. Innan uppehållet blev det förlust med 0-8 nere i Jönköping och när man möttes i Karlstad på torsdagen och hela Färjestad laddat för revansch – då blev det 5-0 till HV71 i finalreprisen från i våras.

Färjestad var det bättre laget i första perioden. Men så mycket mer än så var det inte. Och det räckte inte ens det, för det var HV71 som tog ledningen genom Johan Davidsson.

– Tekning, skott? Grillfors som i stort sett bara lägger in den på mål och sen tar den på ett par skridskor fram och tillbaka och hamnar framför mig. Jag bara vevar för kung och fosterland och får in den, sade Johan Davidsson till Canal Plus om målet och tyckte i övrigt att det var Färjestads period.

Stefan Liv räddar oss i perioden, dom kunde fått ett par tre mål annars tycker jag.

Tangerad rekordnolla av Liv

Men sedan rann det iväg för HV71 från andra perioden och framåt. Ett tidigt mål i PP av Pasi Puistola, backens nionde för säsongen, blev startskottet på en period man vann med 3-0 och där Björn Melins stenhårda slagskott från högerläge i ett rent läge som gick klockrent upp i krysset fram till 3-0 var periodens höjdare.

– Vi är fördjävla slappa framför eget mål. Båda andra och fjärde målet är ju så dåligt det kan bli, dundrade FBK-kaptenen Sanny Lindström efter andra perioden.

HV71 fick även in en puck i tredje perioden där Johan Davidsson skickade in en puck framför mål som Martin Thörnberg slog in i mål.

– Jag tycker vi spelade en väldigt bra bortamatch. Spelade väldigt tight och tog vara på våra lägen. Vi har bra flyt och självförtroende, menade Martin Thörnberg.

Davidsson kom med sina två poäng i matchen upp i 33 totalt på sina 21 matcher. David Petrasek, poängligatvåan, hade en passningspoäng och passerade smått otroliga 30 poäng.

I målet höll Stefan Liv säsongens tredje nolla, vilket också innebar att han är uppe i 32 nollor totalt i Elitseriekarriären och därmed tangerade han Jarmo Myllys elitserierekord och är nu bara en nolla från att stå i ensamt majestät i toppen.

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.

Stjärnan: Ta utebliven mens på större allvar

Efter ett oväntat svagt resultat i OS-tremilen 2022 började skidstjärnan Ebba Andersson leta fel. Var det kanske konstigt att hon inte fått mens på länge? Är menstruationen utebliven eller oregelbunden är det ett tecken på någonting, säger hon till Aftonbladet.