Magnus Kahnberg - gör numera bara mål på Luleå.

Han knäckte Luleå – igen

"Brynäs jobbar hårdare."

Det var JVM-kandidater som ställdes mellan stolparna för sina respektive lag denna kväll. I Brynäs mål Jacob Markström som haft spelledigt de två senaste matcherna och ersatts av Eddie Läck. I det andra målet hittade vi Anders Nilsson som nollade motståndarna för andra gången den här säsongen i förra matchen mot Färjestad.

Matchen skulle innehålla många utvisningar, och detta skulle straffa sig i den andra perioden då Luleå hade ledningen med 2-0. Luleå fick powerplay men istället för att utöka ledningen bjuder Anders Nilsson på reduceringen då han slarvar bakom eget mål. Simon Bertilsson skulle också hinna kvittera innan perioden var slut och därmed göra sitt första mål i Elitserien.

- Brynäs jobbar hårdare än oss, konstigt nog. Vi har lägen att gå ifrån till 3-0. Vi måste börja jobba hårdare än dem i sista perioden, dem jobbar hårdare än oss nu, säger Luleås Anders Burström efter andra perioden med ställningen 2-2.

"Varenda match är grymt viktig nu"

Ja, hårt jobb var det ute på isen vilket också ledde till ett antal utvisningar. Det skulle dock dröja till sista minuterna i tredje perioden innan Brynäs tog ledningen genom Juuso Hietanen, följt av en snabb kvittering från Karl Fabricius klubba och matchen skulle avgöras på övertid där Magnus Kahnberg satte 4-3 med 30 sekunder kvar.

- Jag tycker att ett oavgjort resultat efter full tid speglar matchen. Sedan skapar vi ju ett gäng med heta chanser, (Johan) Franssons i ribban bland annat. Vi skapar, och dem har en chans och gör mål på den, säger en besviken Roger Kyrö, tränare i Luleå.

Anmärkningsvärt är att Magnus Kahnberg gjort två mål för säsongen, och båda dessa mot Luleå. Senast kvitteringen i 3-2-matchen uppe i Luleå, och nu det avgörande målet mot samma lag.

- Vi får inte vara så tafatta som vi är i första perioden. Men sen rycker vi upp oss, vi jobbar hårt för varandra och det ger resultat. Varenda match är ju grymt viktig nu, det gäller att fokusera stenhårt på varje match nu, säger Magnus Kahnberg efter matchen.

/

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

Ludvig Åberg fortsätter visa upp stabilt spel i RBC Heritage, som avgörs i Hilton Head Island, South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

igår 19:54
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.