Markus Näslund gjorde sin första match tillsammans med Forsberg.
1 av 2
Markus Näslund gjorde sin första match tillsammans med Forsberg.
Peter Forsberg gjorde mål och passade fram när Modo slog Rögle.
2 av 2
Peter Forsberg gjorde mål och passade fram när Modo slog Rögle.

"Foppa" och Näslund bjöd på fest

"Märktes att det var betydelsefullt."


Det var många år sedan sist, men på lördagen fanns de slutligen på isen tillsammans. Modos två största stjärnor genom tiderna. Peter Forsberg och Markus Näslund drog fullt hus i Fjällräven Center och Modo flirtade med publiken genom att låta de båda superstjärnorna ta lineupen tillsammans med Niklas Sundström, tillbaka efter sin magmuskeloperation.

"Foppa" och Näslund matchades ihop med Per Svartvadet och det tog inte speciellt lång tid innan den dynamiska duon hittade varandra. 9.42 in i den första perioden stötte "Foppa" in 1-0 till Modo i spel fem mot tre. Detta sedan Näslund gett honom öppen kasse med en hård passning som skar genom Röglemålvakten Cristopher Nihlstorps målgård.

- Jag har ju egentligen inte tränat sedan vi åkte ut slutspelet (med New York Rangers) i april. Nu har jag gjort sex pass eller något liknande och det är ju inte perfekt. Touchen var inte heller särskilt bra, säger Markus Näslund till Canal Plus om sin dagsform.

Han spelade totalt drygt 16 minuter och hade ett par bra målchanser, men mer än en assist blev det inte. Peter Forsberg hade emellertid mer på lager. I en stökig andraperiod, där "Foppa" hade en liten privat uppgörelse med Rögles Peter Högardh, tände han till och svarade för en fenomenal uppåkning. I hög fart tog han sig fram längs vänsterkanten, fintade bort Mathias Porseland och spelade snett inåt bakåt till finländaren Hannu Pikkarainen som pangade in 2-0.

- Jag försöker säga åt mig själv att jag ska vara lugn inför varje match. Men sedan blir det lite gruff och bök och då kommer jag in i matcherna bättre. Det känns som man är med då, säger Peter Forsberg om varför han blir bättre ju mer irriterad han är.

 

"Egentligen ingen 4-1-seger"

Modo gick även fram till 3-0 i andra perioden sedan Morten Madsen styrt in ett backskott från Jens Westin. Rögle skapade visst hopp i upptakten av tredje perioden när Jeremy Colliton stötte in Eric Beaudoins passning. Skåningarna kyldes dock ned omgående när tjeckiske backen Tomas Mojzis sköt 4-1.

- Vi slarvar mycket och egentligen är inte det här någon 4-1-seger, men Niklas Svedberg gör det bra i målet, tycker Markus Näslund.

- Rögle gör det bra. De sätter press på oss. Man tycker att man har kontroll och sedan plötsligt kommer de två mot en eller tre mot två. De är bra på bortais, säger Peter Forsberg, som är uppe i 14 poäng (7+7) på sju matcher.

- Kan det rulla på i den takten är det okej. Det har gått bra så här långt, men det är en bra bit kvar om vi ska ta oss uppåt i tabellen.

Modo ligger allt jämt sist. Men efter lördagens seger är det bara två poäng upp till Timrå ovanför kvalseriestrecket och fyra till Rögle ovanför slutspelsstrecket.

- Det kommer att krävas hårt jobb, inget snack om det. Bara för att vi får in några nya spelare i laget är inget givet. Men det är i alla fall bra go i laget och en bra andan på stan. Det var första gången vi hade fullsatt här i kväll och mycket tyder på att det kan bli kul, säger Markus Näslund.

 

Hockeysverige.se

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!