6 av 6

FBK - för tunga för Dif

Mattsson och Umicevic segerhjältar.

Färjestad vaknade inte till liv förrän i den tredje perioden.

Det var då mästarna sänkte Djurgården som trots förlusten med 4-2 avverkade en fullt godkänd bortamatch.

Jesper Mattsson, ett mål och två assist, var en av matchens förgrundsfigurer tillsammans med Dragan Umicevic som spelade fram till två mål.

Gästande Djurgården kom ut med mycket bra energi i Löfbergs Lila Arena.

Och redan efter fyra minuter rasslar det till bakom Färjestads keeper Henrik Karlsson.

Marcus Nilson får på ett kanonskott efter en fin öppnande passning ut på högerkanten - från junioren Patrik Cehlin.

Ett sömnigt FBK fick sig en tankeställare och vaknar till liv.

Efter en idiotpassning bakåt från Nicklas Danielsson kan Dragan Umicevic skaffa sig ett två mot ett läge.

Diagonalpassningen över till Jesper Mattsson är bra - och 1-1 är resultatet efter 5.20 - och även den första perioden.

Mittenronden handlar mycket om ställningskrig men det är Djurgården som tar ledningen i slutet av perioden.

Kyle Klubertanz spelar fram Michael Holmqvist efter en omställning och det är 2-1 inför den tredje perioden.

Djurgården har bra kontroll på matchen fram till en Färjestadkontring med nio minuter kvar.

Jesper Matsson spelvänder och hittar Fredrik Lindgren i en tre mot två situation.

Backstjärnan gör inget misstag och 2-2 är inkasserat.

Två minuter senare kommer också 3-2.

Dragan Umicevic noteras för sin andra assist i matchen när han spelar fram Marcus Paulsson i slottet som smäller in pucken bakom Stefan Riderwall med ett direktskott.

Marius Holtet fastställer senare 4-2 i tom bur.