1 av 7
- Foto: SCANPIX
2 av 7
- Foto: SCANPIX
3 av 7
- Foto: SCANPIX
4 av 7
- Foto: SCANPIX
5 av 7
- Foto: SCANPIX
6 av 7
- Foto: SCANPIX
7 av 7
- Foto: SCANPIX

Förnedrade SSK - igen

Senast lagen möttes i Linköping vann LHC med hela 8-1. Denna afton skulle SSK göra sitt för att vinna hemma, men man blev återigen förnedrade. Denna gång förlorade man med klara fem mål mot noll.


Det var i tjeckernas säsongsdebut som lagen möttes senast.

Då krossade LHC Södertälje med 8-1 hemma.

När man i kväll försökte revanschera sig hemma vann Linköping i överlägsen stil med 5-0 efter tre nya poäng av poängkungen Tony Mårtensson, 29.

- Vi har spelat med bra självförtroende på slutet, det känns bra och tryggt. Rakt och enkel, säger Tony Mårtensson.

Det är många i Linköping som fått ett lyft när tjeckerna anlände till klubben. En av många är Tony Mårtensson, som öst in poäng på slutet och numera toppar poängligan med tre poängs marginal.

Mot Södertälje ikväll gjorde han två mål och en assist och blev först att spränga 40-poängsplatån den här säsongen.

- Vi har spelat med bra självförtroende på slutet, det känns bra och tryggt. Rakt och enkelt, säger Mårtensson till ppv.

Hans två mål blev lite av dödsstöten för matchen. 2-0 kom sedan Topi Jaakola iklätt sig rollen som jultomte och tagit en märklig som sista gubbe i egen zon och tappat pucken till Mårtensson framför mål.

- Jag tycker vi spelar bra. Vi kommer ut och visar direkt att vi vill vinna den här matchen.
- Vi försöker sätta press på deras backar och det har vi gjort hela perioden och ibland lyckas det bra, menar Mårtensson.

I andra perioden satte han 3-0 i numerärt underläge, suveränt frispelad av Magnus Johansson.

Med sina 40 poäng på 30 matcher är Mårtensson, åtminstone sett till sitt poängsnitt, redo att slå sitt personbästa på 67 poäng och kan bli den andra spelaren genom tiderna att passera 70 poäng på en säsong.

Just frispelaren Magnus Johansson är en annan LHC-ikon med strålande form för tillfället.

I matchen mot Färjestad senast levererade han fyra målpass. Mot SSK på torsdagen blev det ett mål och två assist, som så när skrevs till två mål och en assist.

4-0-pucken gavs snabbt till Mikael Håkanson när Johansson lossade kanonen från blå.

- Ja, den tog via Musses byxa och in där, trodde Johansson.

Strax därpå blev han ändå målskytt när han kom i ett flygande anfall och helt ren fick pucken av Mårtensson och tryckte in 5-0.

Nu längtar Johansson efter att få ett längre uppehåll. Först för Channel One Cup och därefter en vecka extra för julfirande. Och han längtar trots att laget haft överlägset bäst form sedan senaste uppehållet.

- Klart det är roligt att spela hockey just nu. Men det har varit en ganska tuff period med mycket matcher nu så det ska bli skönt med ett uppehåll, faktiskt.

Hockeysverige.se

LHC
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

3 timmar sedan

Stark högt upp i Texas

idag 04:38
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?