Viktiga poäng, RBK

Rögle tog en viktig seger mot Timrå, vann med 4-1.

Matcher som har två ansikten är välkända i årets Elitserie och matchen mellan Rögle och Timrå skulle bli just en sådan. Rögle totaldominerade första perioden, i den andra tog Timrå över och sista perioden blev mitt emellan. Rögle kunde bryta sin svit på sju raka matcher utan seger genom 4-1 mot ett annars formstarkt Timrå.

- Det var fantastiskt skönt alltså. Jag tycker det kändes bra hela matchen, berättar matchvinnaren Peter Högardh efter sina två mål i sista perioden.

Att det svänger mycket är något som kännetecknar Elitserien, och även om Timrå var förhandsfavoriter idag genom sina åtta raka matcher utan förlust skulle hemmalaget Rögle rivstarta och sätta 1-0 redan innan tre minuter av matchen spelats.

- (Mario) Kempe jobbar fram pucken bra i mittzon och vi kommer i ett två mot ett-läge. Jag bromsar in den pucken tror jag, säger målskytten Simon Hjalmarsson som gjorde 1-0-målet som godkändes efter videobedömning för misstänkt spark.

Rögle dominerade fullständigt i första perioden och vann skotten med 16-4. I den andra perioden var Timrå det dominerande laget och skulle vinna skotten med 15-5. Anton Axelsson, en av de hårdast jobbande spelarna denna matchen skulle också kvittera matchen.

- Jag tycker att jag har bra lägen och skjuter men.. jag vet inte. Jag tycker ändå vi kommer ut rätt så bra i andra perioden också, men vi tappar konceptet lite, säger Peter Högardh som tidigare i perioden hade ett ribbskott.

"Det var fantastiskt skönt alltså"

Ja, Peter Högardh hade ett farligt läge i mittperioden och skulle även skapa i tredje perioden med den enda skillnaden att skotten skulle leta sig in i mål. Det dröjde bara 30 sekunder innan han gjorde 2-1, och ungefär två minuter senare även 3-1.

- Det var fantastiskt skönt alltså. Jag tycker det kändes bra hela matchen, det är ett lagspel alltihop. Det är sällan en person som ska göra allt, säger Peter Högardh efter sina två mål.

Timrå jobbade på, men man är fortsatt ineffektiva och detta kostade laget poäng idag mot ett mer effektivt Rögle. Resultatet innebär en allt mer tät bottenstrid där både Timrå och Rögle är just nu.

- Jag vet fan inte vad jag ska säga faktiskt. Det är jobbigt just nu, avslutar Anton Lander vars kedja inte höll samma nivå som man är van vid.

/
RBK

Xabi Alonso nobbar Liverpool

Reinfeldt om läktaroron: "Kan dämpa kärleken"

Å ena sidan en förväntad storpublik på flera håll. Å andra sidan farhågor kring mer våld. På påskafton börjar fotbollsallsvenskan 2024. Vi är oroliga för att ordningsstörningarna kan dämpa kärleken och möjligheten att alla ska känna att fotboll tillhör mig, säger Fredrik Reinfeldt, ordförande i Svenska fotbollförbundet.

Stark start av Stark – blågul fajt om OS-plats

idag 10:38
Maja Stark har börjat bra i Arizona, Anna Nordqvist likaså. Tillsammans med Madelene Sagström går de en tuff kamp om en plats i OS i Paris i sommar.

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

idag 06:30
Vägen till elitfotbollen har varit krokig, men Taha Ali vill inte ha resan ogjord. Malmö FF-stjärnan ser det som sin uppgift att vara en förebild för alla som jagar en dröm. Stora profiler från våra områden behöver engagera sig, säger 25-åringen.

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.