- Foto: Scanpix

Skröder avgjorde i sudden

En ny match utan tre poäng för Luleå när Modo vann i förlängningen.


Luleå fortsätter att ha problem med att vinna matcher. Ny övertid för norrbottningarna ikväll och väl där kunde Modo, via ett klassiskt turmål av Per-Åge Skröder, dra det längsta strået.

- Var väl inte det snyggaste mål man gjort, säger den norske forwarden.

För tredje gången den här veckan blev det kryss för Luleå och återigen präglades laget av ojämnt målvaktsspel. I slutet av den första perioden släppte en oskymd Anders Nilsson in ett tamt slagskott av Morten Madsen fram till 0-1 - ett mål som länge skulle prägla matchen.

Ett smart och defensivstarkt Modo släppte aldrig ett ofta vattentrampande Luleå till mer än 1-1 - ett läckert fem mot tre-mål, där Pär Arlbrandt och Johan Fransson gav Mats Lavander öppet mål. Trots två jättechanser för Jan Sandström i den ordinarie matchtidens slutskede, skulle Modo få sista ordet i förlängningen. Där tar Per-Åge Skrøder vara på en slumppuck framför Luleå-kassen och ger Modo bonuspoängen.

- Det var väl lite flyt, men det gäller att vara där. Då kan det hända saker. Men det var ju inte det snyggaste målet man gjort, säger norrmannen till Canal plus.

- Men vi gör en riktigt stark laginsats idag och jag tycker det sett ganska bra ut för oss i de senaste femton matcherna, menar Skröder.

Bekymrad hemmatränare

Luleå å sin sida, var stundtals bra och stundtals fullständigt rådvilla kring hur man överhuvudtaget spelar hockey. Något som förstås bekymrar tränaren Roger Rönnberg.

- Jo, men vi ska spela en energistark hockey med hårt jobb och det kanske är så att spelarna helt enkelt inte orkar med det spelet i sextio minuter. På bortaplan kan det vara lättare. Vi behöver uppehållet för att jobba igenom det här, funderar han.

- I dag höll det i en period. Sedan tappade vi spelet totalt och det har hänt många gånger förut. Vi ramlar in i någon sorts oorganiserad juniorhockey där vi inte spelar som ett lag utan alla spelar för sig själv.

I hemmalaget var i alla fall Johan Fransson och Martin Chabada riktigt bra, medan Per Svartvadet och Mattias Timander visade överraskande god, gammal, standard hos Modo.

Hockeysverige.se

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Chelseatränaren om straffbråket: "En skam"

Tysk VM-guldhjälte död

VM-guldhjälten Bernd Hölzenbein har avlidit, skriver hans förra klubb Eintracht Franfurt på sin webbplats.

Disney+ sänder Europamatcher

De kommande tre säsongerna kommer strömningstjänsten Disney+ att sända matcher från Europa League och Conference League i fotboll, över 340 matcher från varje säsong.

Klart: Sverige möter England på Gamla Ullevi

Sveriges avslutande hemmamatch i EM-kvalet mot England kommer att spelas på Gamla Ullevi i Göteborg.

Hon är fenomenet som skapar basketfeber i USA

1 timme sedan
Hon slog poängrekordet – för både män och kvinnor – i collegebasketen och hennes ansikte pryder redan flingpaket. Nu har fenomenet Caitlin Clark blivit vald först i WNBA-draften och 22-åringen skapar feber kring proffsligan i USA.

Raymond hjälte i strid om NHL- slutspel

idag 06:22
Detroit håller hoppet om en plats i NHL-slutspelet vid liv inför den sista matchen i grundserien. Det kan de tacka svenske Lucas Raymond för.