- Foto: Scanpix

"Vi var inte två om beslutet"

Stefan Pettersson besviken på SSK.


På torsdagen fick Stefan Pettersson sparken av Södertälje. Den tidigare landslagsforwarden har bara mäktat två mål för jumbon den här säsongen. För bara tre och ett halvt år sedan gjorde 32-åringen 18 mål och 40 poäng för HV71.

- Steffe ska vara en spelare för första- eller andrakedjan. Vi tycker att vi gett honom alla chanser och möjligheter, säger sportchefen Mats Kilström till Länstidningen.

Stefan Pettersson delar inte Kilströms bild.

- Jag har svårt att sätta ord på det. Vi var inte två om beslutet, så mycket kan jag säga. Men jag ska inte säga mer, det blir bara fel och det hjälper ingen, säger veteranen.

- Jag har underpresterat, det är inget att hymla med. Men det har väl hela laget gjort, vi ligger ju där vi ligger.

Backen Ryan Glenn sparkades också. Den forne Troja/Ljungby-backen har inte heller levt upp till förväntningarna, tycker Mats Kilström.

- Ryan är en import, då ska han vara bland de fyra bästa backarna och det är han inte nu. Vi tror att det blir mycket bättre för alla parter om de hittar en annan klubb där de är naturligt högre upp i hierarkin.

Hockeysverige.se

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Oskarshamns poängkung till Färjestad

Dahlins NHL-tränare sparkas

Rasmus Dahlins Buffalo sparkar tränaren Don Granato sedan NHL-klubben missat slutspel för 13:e året i rad.

Hiljemark tar över Elfsborg – succétränaren lämnar

2 timmar sedan
Elfsborg byter tränare i sommar. Jimmy Thelin har fått ett nytt tränarjobb i skotska Aberdeen. Han ersätts av en tidigare SM-guldvinnare i gulsvart: 31-årige Oscar Hiljemark. Det här var planen hela tiden, säger Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson.

Så lever Ludmila Engquist i dag – 23 år efter dopingskandalen

2 timmar sedan
Den tidigare friidrottaren Ludmila Engquist vann både VM-guld och OS-guld innan hon erkände att hon dopat sig. Nyheter24 har tagit reda på vad svenskarna googlar mest om den före detta stjärnan.

"Vi riskerar att mista medaljörer"

3 timmar sedan
Svensk elitidrott behöver centraliseras, och idrottare och tränare få bättre villkor. Det slås fast i en regeringsrapport. "Vi riskerar att mista medaljörer", säger SOK:s ordförande Hans von Uthmann.

Sävinger gör debut i landslaget

idag 13:02
Sveriges handbollsherrar åker på träningsläger till Norge och spelar matcher mot USA och Tyskland i sin sista samling innan OS-truppen tas ut.