- Foto: Bildbyrån

Foppa tränar – för OS

Peter Forsberg drömmer fortfarande om att ta en plats i OS-truppen. Nu tränar han på is igen tillsammans med Niklas Sundström och Markus Näslund.


Modos stjärna Peter Forsberg missade chansen att visa upp sig för Bengt-Åke Gustavsson i Channel One Cup, en tackling under en match mot Frölunda satte stopp för hans medverkan. Men nu är Foppa på gång igen.

Han har under uppehållet tränat tillsammans med Niklas Sundström och Markus Näslund som han spelat med i JVM.

- De har tränat ihop eftersom jag ville ha flera alternativ när jag sätter ihop kedjorna. Men det är inte omöjligt att jag ger dem chansen, säger Modo-tränaren Miloslav Horava till Expressen.

På annandagen spelar Modo mot Timrå och ska Foppa ha en OS-biljett bör han vara tillbaka då. Dagen därpå tas OS-truppen ut.

- Peter ser jättebra ut på träning och det syns att de spelat ihop förut. De är alla väldigt bra hockeyspelare och det ser ut som att det finns lite kemi kvar.

Firma Foppa, Sundström och Näslund gjorde succé redan i JVM 1993.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Mål av Forsberg när Nashville utjämnade

Florida vann efter galna räddningar

2 timmar sedan
Två spektakulära ingripanden i målburen var den stora snackisen efter att Florida besegrade Tampa Bay med 3–2 i förlängning i den andra matchen mellan lagen i Stanley Cup-slutspelet.

Målpremiär för Zibanejad när Rangers vann

2 timmar sedan
New York Rangers besegrade Washington med 4–3 i den andra slutspelsmatchen. Rangers svenske stjärna Mika Zibanejad gjorde sitt första slutspelsmål för säsongen när New York-laget utökade sin ledning i matchserien.

Nylander "en möjlighet" nästa match

idag 03:18
Torontos svenske storstjärna William Nylander har missat de två första slutspelsmatcherna mot Boston på grund av en hittills inte avslöjad skada. Inför den tredje matchen mellan lagen kan han dock eventuellt komma till spel, skriver nhl.com.

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

igår 23:24
Ännu ett missat kval – ännu en missad möjlighet. Mesta mästarna Djurgården får spela i näst högsta serien för tredje säsongen i rad – det har inte hänt sedan 1940-talet. Det känns tomt och tufft. Mest tomt, säger lagkaptenen Marcus Krüger.

Rödin: "En jäkla revansch"

igår 23:02
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.