- Foto: Bildbyrån

Oväntad ersättare för Pääjärvi i Timrå

Timrå har hittat det som ska ersätta Magnus Pääjärvi Svensson i Timrå fram till JVM är över. Och det blir en bomb.


Jens Svensson, division 1-spelare i Kristianstad, blir spelaren som flyttar upp till Medelpad de kommande två veckorna för att spela mellandagshockey med klubben.

– Att få synas i de här sammanhanget är absolut ett plus för Kristianstads IK som förening. Det bevisar att man kan utvecklas på ett starkt sätt även i vår division, säger Kristianstads tränare Per Ljusteräng till klubbens hemsida.

30-åringen spelade elitseriehockey i en tämligen undanskymd roll i HV71 så sent som säsongen 06/07 och var därefter en allsvensk säsong i Malmö innan han flyttade hem till Kristianstad.

I höst och vinter har han gjort fem mål och 26 assist på 27 matcher.

– Jens inhopp i Timrå kommer också att vara en sporre för övriga spelare i laget men framför allt är det ju ett personligt lyft för honom själv och det känns ju viktigt för den kommande våren. säger Ljusteräng vidare.

Hockeysverige.se

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Två svenskar till NBA-draften

Golfstjärnan opererad – missar major

3 timmar sedan
Trots fin form på golfbanan drog sig Frida Kinhult ur årets första major, Chevron Championship.

Han är främste svenske poänggöraren

idag 05:52
Torontos storstjärna William Nylander toppar årets svenska poängliga i NHL. Men främste målskytt är Nashvilles Filip Forsberg.

Internt Rysslandsbråk – kallades "utländsk agent"

idag 05:00
Med knappt 100 dagar kvar till invigningen av OS i Paris är det ännu oklart om Rysslands president Vladimir Putin kommer att tillåta ryskt deltagande under neutral flagg. De som ska lämna rekommendationer till Kreml verkar djupt oeniga om vägen framåt.

Real slog ut regerande mästarna i straffrysare

igår 23:58
Det blir ingen ny trippel för Manchester City. Trots enorm dominans i onsdagens retur tog det stopp i Champions Leagues kvartsfinal mot Real Madrid. Andrij Lunin och Antonio Rüdiger blev stora matchhjältar för Real i den avgörande straffläggningen.

Kimmich nickade Bayern München till semifinal

igår 22:58
Bayer Leverkusen briljerar i Bundesliga och är redan klar tysk mästare. Men Bayern München kan vinna den tyngsta titeln av dem alla – Champions League. 1–0 hemma mot Arsenal och 3–2 totalt innebär semifinalspel.