Janne Hlavac jublar efter sitt 1-0-mål.
Janne Hlavac jublar efter sitt 1-0-mål.

Hannula målskytt - men Linköping avgjorde sent

Magnus Johansson sköt in avgörandet med fyra sekunder kvar.


Mika Hannula var tillbaka i Elitserien igen efter tre års frånvaro. Matchen mot Linköping var också hans säsongsdebut efter att ha rehabiliterat sig från sin knäskada.

Han blev målskytt i matchen. Det var han som kvitterade till 1-1 i andra perioden när han fick stå helt ren framför mål och dra över på backhand och slå in kvitteringspucken.

- Jag har ju tränat två veckor med Djurgårdens A-lag nu och det klart det är högre tempo här nu. Men man försöker att sätta in några tacklingar och komma igång och sådär. Men det känns helt okej ändå tycker jag, sade Hannula till ppv efter första perioden - innan han gjort sitt mål.

I första hade Janne Hlavac sett till att dräpa in periodens enda mål med sitt 19:e för säsongen. En snärtig handledare från distans.

I andra perioden följde lagen varandra. 1-1 blev 1-2 (Mattias Carlsson) blev 2-2 när Jimmie Ölvestad snyggt stötte in en kalaspass från högerkanten från Marcus Nilson i numerärt överläge.
- Vi såg ju att det skulle komma ganska tidigt. Vi stod på ungefär samma ställe först där, jag och Mackan, och såg att deras backar började gå upp. Det var en riktigt fin pass av Mackan, sade Ölvestad.

I tredje blev det mållöst och inga jättechanser för något av lagen, trots att Djurgården tvingades till målvaktsbyte mitt i perioden när Stefan Ridderwall lämnade isen med magproblem och ersattes av Gustaf Wesslau.

I förlängningen blev det desto mer händelser. Där sköt dels Patrick Cehlin en puck i ribban i fritt läge och sedan fick Linköping chansen att avsluta med PP sista två minuterna.

Det gick som det borde gå. Men det satt hårt åt.
Först med fyra sekunder kvar på matchuret tryckte Magnus Johansson in segermålet.

- Riktig krigarmatch kändes det som. Mycket kamp och inget direkt skönspel, tyckte Johansson, som även hade assist på Hlavacs 1-0-mål i en första period som lovade ganska bra för LHC;s del.

- Det var bra tempo i första, men det är väl svårt att hålla uppe det en hel match, spekulerade Johansson vars LHC befäste sin andraplats i tabellen sedan de närmast jagande lagen båda tappade poäng.

Djurgårdens tränare Tomas Montén var nöjd med lagets spel i matchen.

- Vi gör en helt okej match. Vi börjar lite dåligt första perioden, men från andra och framåt är det våran match… men det är ju målen som avgör.

Han gillade också vad han fick se från Mika Hannulas sida.

- Han är jättebra tycker jag. Kul att han får göra ett mål också, han är ju lite målskytt. Men han var bättre än vi hade kunnat räkna med.

Hockeysverige.se

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Rafael Nadal dominant i comebacken

Här är Sveriges grupp i Paris-OS

EM-bronset i Tyskland säkrade en plats i sommarens OS.

Klart: Nordiska dueller i Paris-OS

Värdnationen Frankrike valde grupp B. Därmed hamnade Sverige i A – tillsammans med bland andra Norge och Danmark. Paris-OS fylls därmed av nordiska dueller.

Oskarshamns poängkung till Färjestad

2 timmar sedan
Profilerna fortsätter att lämna degraderade Oskarshamn.

Dahlins NHL-tränare sparkas

2 timmar sedan
Rasmus Dahlins Buffalo sparkar tränaren Don Granato sedan NHL-klubben missat slutspel för 13:e året i rad.

Hiljemark tar över Elfsborg – succétränaren lämnar

3 timmar sedan
Elfsborg byter tränare i sommar. Jimmy Thelin har fått ett nytt tränarjobb i skotska Aberdeen. Han ersätts av en tidigare SM-guldvinnare i gulsvart: 31-årige Oscar Hiljemark. Det här var planen hela tiden, säger Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson.