Hlavac straffade Rögle

Linköping vände och vann mot Rögle på hemmais och det var tjecken, Jan Hlavac, som låg bakom segern genom att först kvittera till 3-3 via en straff och sedan satte han även avgörande 4-3-pucken i förlängningen.

LHC tog emot Rögle på hemmais i elitseriens 33:e omgång.

Det var hemmalaget som började klart bäst och som ledde med 2-1 efter den första perioden. LHC fick chansen att spela i power play flera gånger under inledningen av matchen och det var även i den spelformen som målen kom till.

Andreas Jämtin och Erik Andersson nätade fram till 2-0 innan Rögle kunde kontra in en sen reducering genom Jeremy Colliton.

Första perioden innehöll också en obehaglig scen, då Mikael Håkanson tacklades tufft i ryggen, in i sargen, från nära håll av RBK-backen, Daniel Rahimi. Han fick hjälp av isen och befarades dragit på sig en kraftig hjärnskakning. Men det visade sig att var betydligt behagligare än så.
 - Jag fick en smäll på hakan och blev en aning groggy, men inte mer än så. Jag skulle ha kunnat spela i sista perioden men stod över endast av säkerhetssjäl, säger Håkanson till Nyheter24.

I andra perioden fick vi se en helt annan matchbild än i första.

Gästande skåningarna tog över allt mer och spelade riktigt bra "bortahockey".

Man kontrade när chanserna dök upp och tog vara på Östgötarnas misstag. Under två effektiva minuter så hade 2-1 förvandlats till 2-3 efter att Rögle kontrat in pucken två gånger om. Först genom Peter Högardh och sedan var det Mikael Gath som nätade efter att han kyligt lurat ner Norrena i kassen.
 - Vi gör ingen speciellt bra match, speciellt inte i andra perioden, sa Tony Mårtensson till Nyheter24 efter matchen.

Men i sista perioden vände matchen på nytt.

Både Jaroslav Hlinka och Jan Hlavac var oerhört osynliga innan matchens sista 20 minuter. Då klev den sistnämnde in i handlingen på allvar. Efter åtta minuter så tilldelades hemmalaget ett straffslag. Detta efter att Patrik Zackrisson blivit neddragen i en kontringssituation där Rögleförsvaret inte alls hängde med i svängarna.

Tjecken tog pucken vid rödlinjen, åkte över blå, in mot Nilstorph i bortakassen och tryckte upp pucken i nättaket. Kvitteringen var därmed ett faktum och det var hans 20:e mål för säsongen.
 - Jag tycker att vi spelade bra och fick med oss en hel del utvisningar. Synd att vi inte lyckades avgöra redan i sista perioden, sa Hlavac.

Ja, hemmalaget lyckades till slut vinna med 4-3.

I förlängningen så var det aldrig något snack utan Linköping tog över fullständigt. Man höll pucken inom laget och bjöd inte gästerna på någonting. Redan efter 48 sekunder så föll avgörandet då Magnus Johansson fann Hlavac i slottet som via ett handledsskott prickade in segermålet.

Linköping vann matchen med 4-3 och tog därmed sin elfte raka hemmaseger.

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.