- Foto: Scanpix

"Trivs bra i Modo"

Succébacken, Hannu Pikkarainen, trivs bra i Örnsköldsvik och skulle kunna tänka sig att stanna i klubben även efter den pågående säsongen.


Jodå, Modo kan vinna mot bottenkonkurrenter även utan Peter Forsberg.

I kväll inkasserade man tre viktiga poäng i streckstriden hemma mot Brynäs, efter en ny stark insats av backen Hannu Pikkarainen, 26.

- Jag trivs i Modo och skulle tänka mig att stanna, säger han.

Den gänglige finske backen Hannu Pikkarainen har varit en av få positiva överraskningar i Modo den här säsongen, tillsammans med målvakten Niklas Svedberg. I kväll hemma mot Brynäs, blev det också nya poäng för Pikkarainen.

Fram tills slutminuten hade Pikkarainen samlat ihop ett mål och ett assist i matchen, innan han så definitivt släckte Brynäs poänghopp, med att slå in 4-2 i tom bortakasse. Modo som dessförinnan i perioden därrat något sedan Ove Molins reducering till 3-2, med sju minuter kvar av matchen.

- Vi har jobbat i uppförsbacke hela säsongen, och visst märks det på vårt spel. Det sitter i skallen, menar Modos andretränare Thomas Steen.

Vad det gäller Hannu Pikkarainen, så går backen i och med kvällens tre poäng, upp på en delad fjärdeplats i elitseriens poängliga för backar, med sina 21 inspelade poäng. Nu vill Modo förstås behålla honom även till nästa säsong.

- Jag har inte bestämt mig. Jag trivs i Modo och skulle tänka mig att stanna, men det är några saker som måste ordnas, säger Pikkarainen till allehanda.se.

Men som sagt, kvällens insats försämrade knappast backens förhandlingsläge.

Hockeysverige.se

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!