- Foto: Scanpix

Klasen bjöd på show

Svarade för fyra poäng i förlängningssegern över Luleå.


Luleå har inte tagit tre poäng sedan den 30 november nu och har på allvar blandat sig i bottenstriden. Södertälje tog tre poäng senast och följde idag upp det med en vinst efter övertid mot Luleå. Detta efter att Linus Klasen svarat för fyra poäng den här matchen, genom två mål och två assist.
- Vi har lite flyt som vinner idag faktiskt, säger matchvinnaren Linus Klasen som stod för matchens två sista mål som innebar två poäng åt Södertälje.

Förutsättningarna var glasklara innan match, båda lagen var i enormt stort behov av poäng av olika anledningar. Södertälje har blivit lite avhängda i botten precis som förra säsongen, medan Luleå försöker försvara sin slutspelsplats. Det var Luleå som skulle inleda bäst när Pär Arlbrandt serverar Kristoffer Berglund framför mål.
- Jag tycker väl att vi börjar hyggligt, men spelar med alldeles för stor stress i slutet, analyserar Luleås tränare Roger Rönnberg första perioden som skulle fick en drastisk vändning.

Efter Luleås 1-0-mål var det Södertälje för hela slanten och man skulle också få utdelning först genom Fredrik Svensson, assisterad av Linus Klasen och sedan genom Robert Carlsson som tar ett ganska klent skott som överlistar Mattias Modig. Ungefär halvvägs in i matchen fick vi matchens första tvåmålsskytt genom Kristofer Berglund som satte sitt andra mål för matchen, denna gång genom ett härligt backskott.

"Det är en rolig hockey att spela"

Luleå inledde tredje perioden klart piggast och redan efter en minut hade en annan back, Johan Fransson, tryckt dit 3-2 för sitt Luleå. Perioden skulle hinna med ytterligare ett mål och det är Linus Klasen, fint framspelad av Luleås Jonathan Hedström som tappar pucken på egen blålinje som får kvittera matchen och säkra en poäng.
- Det är en oerhörd besvikelse. Vi gör en dålig första period, äter oss in i matchen i andra. Lite synd att vi inte kan hålla ledningen tredje perioden ut, säger Luleås Johan Fransson om matchen som lika gärna kunde ha gett sitt lag tre poäng.

Istället fick Linus Klasen sätta sitt andra mål och sitt fjärde poäng för kvällen när han, snyggt framspelad av Patrick Yetman kunde dundra in 4-3 bakom Mattias Modig som hade stora problem med Södertäljes lagkapten denna kväll.
- Det är upp och ner, det är en rolig hockey att spela, chanser hit och dit. Vi har lite flyt som vinner idag faktiskt, avslutar Linus Klasen efter att ha plockat hem två välbehövliga poäng till sitt Södertälje.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!