Johan Forsberg och Pi-Ed Bellemare firar SAIK's mål för kvällen.
Johan Forsberg och Pi-Ed Bellemare firar SAIK's mål för kvällen. - Foto: Stefan Jerrevång / SCANPIX.

Förlorar utan Foppa

Skellefteå körde över Modo på hemmais utan några större problem och vann till slut med klara 6-2. Laget från Örnsköldsvik kan inte vinna utan Forsberg.

SAIK körde över Modo på hemmais och vann varje period.

Efter första perioden så ledde man med 2-0. Fredrik Warg prickade in 1-0 redan efter 28 sekunders spel. Det var spelmässigt en mycket jämn period men några fler mål föll inte - förrän det återstod 42 sekunder. Då utökade hemmalaget sin ledning genom Anders Söderberg.

Mittperioden började bra för gästernas del som reducerade igenom Mattias Timander. Men efter 2-1-målet så tog Skellefteå återigen över.

Modo drog på sig onödiga utvisningar och i spel fem-mot-tre så hittade Johan Forsberg sin lagkamrat, Brad Moran som inte hade några som helst problem att överlista Niklas Svedberg i bortakassen. I samma power play, fast denna gång i spel fem-mot-fyra så utökades ledningen till 4-1, då  Tomas Surovy satte sitt sjätte mål för säsongen.

Inför sista perioden så var matchen redan så gott som avgjord.

Trots att Modo lyckades reducera än en gång genom Markus Näslund, så var det Skellefteås match. Slutresultatet skrevs avslutningsvis till hela 6-2 efter mål av Hannu Pikkarainen och Petr Tenkrat i den avslutande perioden.

Peter Forsberg var fortfarande frånvarande i Modolaget och det syntes på isen - han saknas verkligen. Hela truppen lyfter sig när hans finns med och det finns ett annat självförtroende ute på isen vid "Foppas" närvaro.

Låt oss hoppas för Modos skull att han snart finns tillgänglig igen.